Rukometašice Srbije otputovale na Kup Karpata

FOTO:www.rss.org.rs
441

Ekipa Ljubomira Obradovića će sutra od 17.30 odmeriti snage sa selekcijom domaćina, dok će se u drugom polufinalu sastati selekcije Rumunije B i Rusije.

„Bilo bi odlično da igramo sa Ruskinjama, jer se sa njima ukrštamo u grupi glavne faze. Da odradimo ono što nam stručni štab stavi kao cilj, da uspemo da se spremimo za prvenstvo maksimalno i ostanemo zdrave“, rekla je kapiten reprezentacije Katarina Krpež Šlezak, prenosi Rukometni savez Srbije.

Kup Karpata biće poslednja provera rukometašicama Srbije pred nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj koje počinje 29. novembra.

Krpež Šlezak od 2008. godine i Evropskog prvenstva u Makedoniji nije propustila nijedno veliko takmičenje u dresu s državnim grbom, a predstojeće u Francuskoj će joj biti deveto. Ona je po tome apsolutna rekorderka kada je u pitanju srpski ženski rukomet.

„Odlično se osećam. Prvi put u karijeri imam malih problema s ramenom, ali ništa nije ozbiljno. Trudim se da budem zdrava, da dam svoj maksimum. Svi sanjamo da igramo za reprezentaciju, tako i ja. Zdrava sam, hvala Bogu, dok god me žele, tu sam da pomognem ekipi“, rekla je Krpež Šlezak.

Srbija je u grupi sa Poljskom, Danskom i Švedskom. Krpež Šlezak je navela da je Poljska možda selekcija s najslabijim rejtingom od te tri reprezentacije, ali je istakla da njena ekipa nikog ne sme da potcenjuje.

„Možemo da se nosimo sa svima, samo da se borimo i neće biti problema. Sve tri ekipe igraju na isti fazon, puno se trči, biće teško u sva tri meča“, rekla je Krpež Šlezak.

 

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More