U Nemačkoj, Belgiji i Velikoj Britaniji danas dostignuti novi temperaturni rekordi

Foto/Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo
100

U Nemačkoj, Belgiji i Britaniji danas su postavljeni novi temperaturni rekordi u okviru novog toplotnog talasa koji je zahvatio veliki deo zapadne Evrope.

Nemačka meteorološka služba saopštila je da je danas postavljen novi temperaturni rekord od 41,5 stepeni Celzijusovih, čime je pobijen rekord koji je zabeležen juče.

Meteorološka služba Nemačke je navela da je današnja rekordna temperatura zabeležena u gradu Lingen i da se očekuje da će biti čak i viša kasnije popodne, preneo je AP.

I u Belgiji je zabeležen nacionalni temperaturni rekord od 40,6 stepeni na severoistoku zemlje. Šef prognostičke službe u Kraljevskom meteorološkom institutu Dejvid Dehenau izjavio je da je rekordna temperatura zabeležena u Klajne Brogelu.

Temperature mogu još da porastu s obzirom da je ova zabeležena nešto posle podneva, navela je agencija.

U Belgiji je prethodno juče zabeležen temperaturni rekord od 40,2 stepena Celzijusovih u blizini Angleura.

U Britaniji je, takođe, zabeležen najtopliji dan u julu mesecu sa temperaturom od 36,9 stepeni Celzijusovih na aerodormu Hitrou.

Prethodni temperaturni rekord u julu od 36,7 stepeni Celzijusovih bio je zabeležen 2015. godine, dok je apsolutni rekord od 38,5 stepeni Celzijusovih zabeležen avgusta 2003. godine.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More