Mađarski carinici u “belom štrajku”, gužva na graničnom prelazu

Foto/Printscreen/You Tube
345

BEOGRAD – Oko 400 kamiona čeka da prođe granični prelaz Horgoš na mađarsko – srpskoj granici jer su mađarski carinici od juče u “belom štrajku” i rade smanjenim kapacitetom, rečeno je Tanjugu u Upravi carina.

U upravi navode da su juče počele da se formiraju kolone kamiona te da su kamioni iz Srbije i po deset sati čekali da uđu u Mađarsku, dok je jutros situacija nešto bolja.

Za 24 časa u Mađarsku je ušlo oko 600 kamiona iz Srbije, dok se u koloni sa naše strane trenutno nalazi oko 400 teškaša.

Granična međuzona je popunjena, kažu srpski carinici, i objašnjavaju da mađarske kolege rade smanjenim kapacitetom “navodno zbog pojačane kontrole migranata” i prave pauze u propuštanju vozila.

U Srbiju je juče na ovom graničnom prelazu ušlo oko 400 kamiona iz Mađarske, a u Upravi napominju da naša strana radi punim kapacitetom te da je problem sa Mađarske strane.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More