Evropa suočena sa novim problemima! Posle vrućina oluje i grad!

Foto: Ilustracija
138

LONDON – Nakon što je rekordni talas vrućina počeo da popušta, Evropa je suočena sa novim problemima, s obzirom da su nastupile olujne nepogode sa gradom koje su omele avionski i železnički saobraćaj širom Velike Britanije i u delovima Francuske, i dovele do prekida čuvene biciklističke trke Tur de Frans.

Posle višečasovnih restrikcija u avionskom saobraćaju u britanskom avio-saobraćaju, Nacionalna služba za kontrolu vazdušnog saobraćaja (NATS) objavila je u petak da su se stvorili bezbedni uslovi da on bude ponovo normalizovan.

Britanski kontrolori su, pored poteškoća zbog vremenskih uslova, morali da zbog tehničkih problema unutar same NATS prizemljuju pojedine letove, prenosi AP.

Uprkos smanjenju rekordnih temperatura, zbog pregrejavanja šina i samih materijala na vozovima došlo je i u petak do kašnjenja širom Britanije, kao i na vozovima “Jurostar” koji saobraćaju iz Pariza, gde je u četvrtak zabeležena najviša tempertura ikada izmerena u tom gradu – 42,6 stepeni Celzijusa.

Organizatori Tur de Fransa suočili su se sa velikim problemima, jer su morali da zaustave 19. etapu takmičenja zbog snega i bujice na putu kod oblasti Tinjes u Alpima.

Bagerima i ostalom mehanizacijom pokušavaju da uklone blato i nanose.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More