Velika novina za Nišlije: Uskoro neće morati da plaćaju redovnu putarinu

193

Kako bi se ubrzao saobraćaj kroz Srbiju, grad Niš dobiće četiri manje naplatne stanice, dok će rampe Nais i Doljevac biti uklonjene nakon završetka izgradnje novih. Građani Niša, koji koriste deonicu puta na kojoj će uskoro biti postavljene nove naplatne stanice, neće morati da plaćaju redovnu putarinu, već će za njih biti uvedene “gradske karte” po ugledu na Beograd i Novi Sad.

Prva od četiri stanice na samom ulazu u grad sa severne strane uveliko se gradi, a kako kažu u Putevima Srbije, uskoro će početi i izgradnja preostale tri.

“Početak izgradnje naplatne stanice Niš-jug očekujemo u prvoj polovini avgusta, dok će radovi na izgradnji naplatnih stanica Niš-Malča i Niš-istok početi u septembru”, navode.

Kako kažu u Putevima Srbije, putarina na novim naplatnim stanicama će se plaćati prema važećem cenovniku putarine donetim u skladu sa Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara.

Međutim, ono što je mučilo Nišlije koje svakodnevno voze ovom trasom jeste hoće li i oni morati da plaćaju putarinu, s obzirom na to da će naplatna stanica biti postavljena na svega pet kilometara od grada. U Putevima Srbije kažu da nema razloga za brigu.

“Za građane Niša koji žive u određenim delovima grada postojaće mogućnost uvođenja “gradskih karti” po ugledu na modele koji se primenjuju u Beogradu za stanovnike opština Mladenovac, Sopot i Grocka, kao i u Novom Sadu za stanovnike opštine Kovilj”, objasnili su u Putevima.

Čeone naplatne rampe Nais i Doljevac biće, kako dodaju, uklonjene nakon završetka izgradnje svih naplatnih stanica na južnom i istočnom kraku Koridora 10 i sticanjem uslova za uvođenje zatvorenog sistema naplate putarine od Beograda do Preševa (južni krak Koridora 10), odnosno od Beograda do Dimitrovgrada (istočni krak Koridora 10).

Sa završetkom Koridora 10 biće ukinuta većina naplatnih stanica pa će, kako navode u Putevima, od Subotice do Preševa biti svega četiri – Subotica, Stara Pazova, Beograd i Preševo.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More