Zabrana rada za strance u Saudijskoj Arabiji

Foto/Printscreen/You Tube
163

Saudijsko Ministarstvo rada i socijalnog razvoja zabranilo je lokalnim poslodavcima da zapošljavaju strane radnike u ugostiteljstvu da bi postigli “stoodstotnu saudizaciju” turizma do 2020. godine., prenosi blic.

Nove restrikcije uključivaće sve hotele registrovane sa tri zvezdice i više, kao i vile sa četiri zvezdice i više, objavio je list “Saudi gazet”, pozivajući se na ministra rada Ahmeda Radžhija. Ove restrikcije usvojene su u okviru mera protiv niske stope zaposlenosti među Saudijcima.

Stranci više neće moći da se bave rezervacijom, kupovinom, marketingom i radom na recepciji.

Najmanje 70 odsto Saudijaca mora biti regrutovano u odeljenja prodaje i organizacije događaja, a najmanje jedan mora da radi na poslovima nadzora nabavke i distribucije hrane i pića, supervizije usluga po sobama, uključujući pranje veša i slično. Novi propisi počeće da se primenjuju do kraja godine, a u potpunosti će biti na snazi do kraja naredne godine. Cilj vlasti je da postigne 100 odsto saudizaciju turizma.

Saudijska Arabija slične mere sprovela je ranije u trgovinskom sektoru, u kome je po tradiciji bilo najviše zaposlenih stranaca, podseća “Sputnjik”, prenosi Blic.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More