Provedite odmor za 200 evra! Evo gde možete da letujete u Srbiji za tu sumu!

Veliki broj turista odlučuje se za planine, naročito ljubitelji šetnji, jahanja, spa i velnesa, splavarenja i drugih aktivnosti u prirodi.

foto:printscreen/Youtube
430

Smeštaj na planinama u Srbiji u toku leta može da se nađe već od sedam evra u seoskim domaćinstvima, ali ima ponude i za one koji vole nešto luksuznije, kao što su vile čiji dan iznajmljivanja košta 75 evra.

Osim blagodeti za zdravlje, boravak na planinama u Srbiji je omiljeni doživljaj onih koji vole sportske aktivnosti, dok obližnja urbana mesta pružaju mogućnost za noćni izlazak i provod.

Letnja ponuda na planinama je veoma povoljna, a kada se isključe prevoz i smeštaj, troškovi turista su uglavnom kao kod kuće.

U jeftinijoj varijanti, za nedelju dana, četvoročlana porodica smeštaj sa doručkom na planini može ukupno da plati oko 200 evra.

Po osobi, ali i u zavisnosti od zahteva turista, dnevno su troškovi uglavnom od 15 do 20 evra, a pansionski smeštaj sa obrokom može da se nađe već od oko 2.000 dinara.

U seoskim domaćinstvima na planinama domaćini nude smeštaj za oko 10 evra na dan, a za decu daju popuste.

I kod ove vrste letovanja ima popusta i last minute ponuda po kojima su hotelski smeštaj sa doručkom jeftiniji od 10 do 30 i više odsto.

– Aktivan odmor na planini nudi turistima razne vidove rekreacije, zabave i predaha. Atraktivna je Šarganska osmica, izleti do Višegrada i obližnjih mesta. Za decu su zanimljive šetnje po obroncima planina. Postoje bezbedne i atraktivne pešačke staze. Atraktivan je smeštaj u brvnarama, kućicama koje su odlično opremljene, ali turisti vole i da budu u hotelu sa bazenima, velnes i raznim rekreativnim sadržajima, a cene su od 20 do 40 evra na dan – kaže Boris Tot, turizmolog.

Turistički radnici za letovanje preporučuju i planine Zlatar, Goliju ili Goč jer u okolini tih planina nije teško pronaći domaćine koji uz sobu, kupatilo i kuhinju nude i obroke. Preporuka su obilasci manastira, poseta Kruševcu i Kragujevcu ili rafting na Drini.

– Kod Zlatara protiče reka Uvac i postoje pešačke ture, a usput je reka Bistrica. Nedaleko su manastiri i popularne su pešačke ture. Na obroncima Fruške gore interesantno je posetiti manje gradove i manastire. U Karlovcima se može otići u vinske podrume. Interesantno je na Fruškoj gori otići do Sremske Mitrovice i upoznati iskopine iz rimskog perioda – poručuje Boris Tot.

Predlaže da na Tari ili Kopaoniku, uz paket usluga, obavezno turisti obiđu okolinu, ali i da vreme iskoriste za velnes. Stara planina je idealna za odmor ljubitelja lova i ribolova.

Osim blagodeti za zdravlje, boravak na planinama je omiljeni doživljaj onih koji vole sportske aktivnosti, dok se u noćni provod može u obližnja urbana mesta.

 

Izvor Bliconline
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More