Drama u Beogradu: Eksplozija u gradskom autobusu, putnici povređeni (FOTO)

Foto/Tanjug/Sava Radovanović
217

BEOGRAD – Pet putnika iz autobusa na liniji 78 u kojem se dogodila eksplozija lakše je povređeno, a jedna putnica ima teže povrede glave, ali nije životno ugrožena, rekao je zamenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović.

Foto/Tanjug/Sava Radovanović

On je novinarima rekao da je u Urgentni centar primljeno šest pacijenata, uglavnom s lakšim telesnim povredama, ali će jedna putnica zbog težih povreda glave biti zadržana na ispitivanjima.

“Dijagnostika je još u toku. Uglavnom se radi o lakšim telesnim povredama koje ne zahtevaju bolničko lečenje”, rekao je Jovanović novinarima u Urgentnom centru.

Povređene putnike u Urgentnom centru obišli su pomoćnik gradonačelnika i gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, koji je novinarima rekao da je autobus privatnog prevoznika u kojem se dogodila eksplozija star četiri godine i da je prošao tehnički pregled.

Foto/Tanjug/Sava Radovanović

On je naveo da će sva vozila tog privatnog prevoznika biti upućena na vanredni tehnički pregled i da će grad raditi na tome da sistem javnog prevoza bude što bezbedniji.

“Jedna od najvažnijih komponenti javnog prevoza jeste bezbednost, pored redovnosti i udobnosti”, rekao je Vasiljević.

On je pojasnio da je u 10.56 u autobusu na liniji 78 došlo do eksplozije boce za komprimovani vazduh, koja je fabrički ugrađena u krov vozila.

Kako je rekao, oko 11.15 vozač je uključio alarm, a pet minuta kasnije Sekretarijat je dobio informaciju o nezgodi.

Foto/Tanjug/Sava Radovanović
Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More