Paradajz turisti letuju na kraju sezone u Grčkoj iz nekoliko razloga!

Najveća noćna mora i Grka ali i turističkih agenata

Foto: Printscreen/Youtube
94

Kako pišu mediji, najviše problema turističke agencije imaju na početku i kraju sezone jer su tada najjeftiniji aranžmani pa turisti koji se tada odluče za put praktično u plusu.

Kako su “Večernje novosti” nedavno prenele, pojedine agencije su već posle prva dva odlaska na Halkidiki morale da menjaju gume na autobusima.

Razlog je što pojedini turisti nose po četiri kofera prepuna hrane, jer u apartmanu kuvaju pekmez od kajsija i, u avgustu, ajvar.

U čitav sistem su uključeni i makedonski prodavci zimnice, koji čekaju sa vrećama paprika. Sledeći gosti u takvim apartmanima ne mogu da izluftiraju sobe i s pravom se žale agencijama.

Tako se i ove, kao i svake godine, ponovo piše o “paradajz turistima” iz Srbije na koje se žale primorci koji nakon boravka turista zateknu u apartmanu potpuni haos.

Šta je znači “paradajz turista”?

Definiciju, barem tako mislimo, svi znamo – paradajz turistaje turista koji put mora kreće sa punim ručnim frižiderima mesa, salate, sarme, povrća, voća pa čak i grickalica.

Ako ne verujete koliko je to zapravo mukotrpno putovanje, pogledajte kako izgleda spremanje za put jednog paradajz turiste iz Srbije.

Međutim, ta definicija uopšte nije tačna!

– Paradajz turisti su najveća noćna mora i Grka i nas, turističkih agenata. A takav nadimak dobili su zbog činjenice da ogroman broj ljudi bez blama kreće na put sa džakovima paradajza i paprike, i to kako bi tamo spremali zimnicu – otkriva nam jedna turistička agentkinja.

Ne verujući u to, pitamo je koji je motiv za baš džakove paprike i paradajza. I dođe nam da umremo od blama. Jer motiv je, kaže, ušteda. Time, objašnjava nam, troše struju apartmana u Grčkoj a ne svoju! A septembar je njihovo vreme.

– Svake sezone nama agentima dešava se ista priča – besni vlasnici apartmana zovu da nas pitaju koga smo im to doveli u apartman. Zbog toga sve putnike redovno moramo da obaveštavamo da nema pravljenja zimnice u apartmanu. Ipak, i dalje su ovakvi slučajevi česti – kaže agentkinja.

Da je ovo istina potvrđuju i priče vozača autobusa.

Pretprošlog leta dve bake iz Srbije nosile su u Grčku džakove sa paprikama i tamo pravile ajvar.

Kada sam pokušao da im pomognem da unesu kofer u autobus na putu za Srbiju, ostao sam u čudu kada sam shvatio koliko su koferi teški i da zapravo ne mogu da ih podignem. Kada sam ih upitao šta je unutra, najnormalnije su mi odgovorile da se u koferu nalaze tegle s ajvarom – priča za “Blic” jedan vozač autobusa.

I šta posle ovoga da kažete a da ne pocrvenite? Zar vam ne dođe da posle ovakvih priča u toj Grčkoj ni ne pogledajte taj paradajz, čak ni u girosu?

 

Izvor Bliconline
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More