SAZNAJEMO! Studentski tim ETF-a pobedio na prestižnom takmičenju u Medisonu! Električni bicikl iz Srbije najbolji na svetu!

Istorijska pobeda

Foto:Printscreen/Youtube
216

Na ovogodišnjem takmičenju IFEC, koje je održano od 29. do 31. jula 2019 u Sjedinjenim Američkim Državama, naš tim sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, H-Bridiges odneo je istorijsku pobedu.

Električni bicikl, izum studenata beogradskog ETF-a proglašen je za najbolji izum na svetu.

Oni su nagradu osvojili na međunarodnom takmičenju u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja „International Future Energy Challenge“ (IFEC).

Članovi tima su studenti sa odseka za Energetiku, Signale i sisteme, Elektroniku, Telekomunikacije i Informacione tehnologije: Filip Cvejić, Ružica Cvetanović, Lazar Nikolovski, Miodrag Joksimović, Emir Kačapor, Luka Knežević, Jovanka Cakić, Miloš Jankov, Nevena Paramentić, Nikola Branković, Nevema Bugarčić, Miloš Milešević, Kristina Radović i Silvester Forgo.

Njihovi mentori su prof. dr Slobodan Vukosavić i asistent Aleksandar Milić.

Organizatori takmičenja su pred učesnike stavili izazov konstruisanja elektropogona za bicikl i dodatno ih motivisali da usavrše svoje izume novčanim nagradama u vrednosti od 10.000 USD, 5.000 USD, 3.000 USD i 1.000 USD.

Prototip električnog bicikla članovi tima su izradili u laboratoriji za digitalno upravljanje i električna vozila na svom fakultetu i već tokom polufinala zadovoljili sve zahteve organizatora.

U finalu, koje je održano od 29. do 31. jula u Medisonu (SAD), učestvovalo je 10 timova.

Izvor Katedra za Elektroenergetske sisteme – Elektrotehnički fakultet Beograd
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More