Besplatna letnja dopunska nastava za učenike u Beču

Beč/Foto/Pixabay
442

Dopunska nastava za učenike NMS i nižih razreda gimnazije odvija se u bečkim VHS univerzitetima i potpuno je besplatna, piše Dijaspora.tv.
Besplatna dopunska nastava u bečkim školama pod nazivom „Förderung 2.0“ uvedena je 2014/15. godine, i odnosi se na učenike u Novim srednjim školama (Neuen Mittelschulen -NMS) i nižim razredima gimnazije (Gymnasien-Unterstufe). Ovu mogućnost besplatne i dobrovoljne dopunske nastave do sad je koristilo više desetina hiljada bečkih učenika i interesovanje za ovu ponudu, koju je uveo Grad Beč, veoma je veliko. Ova mera porške učenicima košta Grad Beč oko 20 miliona evra godišnje, prenosi Dijaspora.tv.

U saradnji VHS univerzitetom na brojnim lokacijama u Beču, učenici se mogu pripremiti za ispite ili predstojeću školsku godinu da obnove i nauče gradivo i poprave negativnu ocenu.

Ponuda je potpuno besplatna, a ove godine VHS letnje stanice za učenje u Beču traju od 29. jula do 29. avgusta, od ponedeljka do četvrtka između 9:00 do 12:00 časova.

Ponuda se zove VHS Sommerlernstationen (VHS VHS letnje stanice za učenje) i pogodna je za sve učenike Novih srednjim škola (Neuen Mittelschulen -NMS) i nižih razreda gimnazije (Gymnasien-Unterstufe).

VHS letnje učionice u Beču prednost daju predmetima kao što su nemački, matematika i engleski jezik.

Učenici mogu doći na časove bez prijave na lokaciji gde se nastava održava i ostati koliko je potrebno da bi dobili odgovore na svoja pitanja. Ova ponuda se može koristiti u svako vreme i bez prethodne najave. Časovi dopunske nastave se odbijaju na 18 VHS lokacija u Beču.

Dodatne informacije možete pronaći na ili putem broja telefona +43 1 893 00 83 i lično u svim VHS centrima za obrazovanje, piše Dijaspora.tv.

Svi zainteresovani detaljne informacije mogu pročitati na zvaničnoj internet stranici VHS-a.

Izvor Dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More