Nemačka će uvesti kontrolu granice prema Švajcarskoj, nakon tragedije u Frankfurtu ministar unutrašnjih poslova zahteva ovo

Foto/Pixabay
274

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer zatražio je uvođenje kontrola granice prema Švajcarskoj, nakon što je jedan državljanin Eritreje koji živi u toj zemlji ubio dete na železničkoj stanici u Frankfurtu.

“Preduzeću sve da uspostavimo inteligentne kontrole na granici”, rekao je on nemačkom „Špiglu“.

Nemačka je od izbegličke krize 2015. uvela kontrole na granici prema Austriji, a sada to namerava da sprovede i na državnoj međi prema Švajcarskoj.

Prošle godine u Nemačkoj je registrovano 43.000 ilegalnih prelazaka granice, a Zehofer ističe da upravo zato treba proširiti kontrolu i na granicu prema drugom susedu.

Najavio je da će koncept kontrole granice prema Švajcarskoj biti pripremljen do septembra.

U ponedeljak je jedan državljanin Eritreje, koji živi kao izbeglica od 2006. u Švajcarskoj, pod voz bacio jednog osmogodišnjeg dečaka i njegovu majku.

Taj zločin je, prema Zehoferu, signal da je potrebno pokrenuti mere i prema Švajcarskoj.

Zehofer je prethodno kazao da osumnjičeni za ubistvo nije bio kontrolisan prilikom ulaska u Nemačku, jer su kontrole prema Švajcarskoj retke.

On je kazao da o svojim planovima još nije razgovarao sa kancelarkom Angelom Merkel, ali da smatra da je po pitanju bezbednosti na istoj “liniji”.

Horor u Frankfurtu: Poginulo dete, muškarac ga gurnuo pod voz

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More