Zlata Petković dobila spomenik u Svrljigu, njenom rodnom mestu

Foto/Printscreen/You Tube
148

U Svrljigu je danas otkriven spomenik glumici Zlati Petković. Spomenik u centralnom gradskom parku izradio je istaknuti srpski vajar Vuk Đuričković. Inicijativa za podizanje spomenika Zlati Petković potekla je od Opštine Svrljig, ali je uz pomoć mnogih prijatelja, naročito gospodina Bate Rašića, ovaj spomenik dobio svoje mesto u prelepom parku u centru grada. Izgradnju spomenika finansijski je pomogla i Zlatina porodica, pišu Novosti.

I nedavno adaptirani Dom kulture u Svrljigu, dobiće ime – Dom kulture “Zlata Petković”.

Svečanosti u gradskom parku prisustvovao je ministar za rad Zoran Ðorđević koji je potom posetio Sajam nameštaja i 14. manifestaciju “Belmužijadu”.

“Veliko mi je zadovoljstvo da budem sa građanima Svrljiga, na dan kada imaju tri bitna događaja za njihovo mesto i priliku da promovišu svoj lep grad i Srbiju”, rekao je Ðorđević.

Ministarstvo je uvek, kako je dodao, podržavalo događaje, koji doprinose promociji Srbije, većoj vidljivosti srpskih gradova i sela i nastaviće tu praksu, kontinuirano pružajući podršku opštinama u svim segmentima nadležnosti.

Prema njegovim rečima, posete poput njegove Svrljigu izuzetno su važne, jer se kroz direktan kontaktak sa građanima otvaraju novi oblici saradnje za rešavanje problema stanovništva.

Ðorđević je takođe naveo i da Vlada kao i resorno Ministarstvo unapređuju kvaliteta života u svim opštinama i gradovima zemlje.

“Politika Vlade je da svim građanima, bez obzira gde žive, bude bolje iz dana i dan, da se stvaraju perspektive za ostanak mladih u svojim mestima. U tome ćemo uspeti samo zajedničkim radom, a ovakvi događaji su potvrda da smo na pravom putu“, rekao je ministar.

“Belmužijada” je manifestacija posvećena belmužu – tradicionalnom svrljiškom specijalitetu od ovcijeg i kravljeg sira i projinog brašna.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More