Deca Kosova sa francuskim humanitarcem prvi put na moru (FOTO)

Foto: Facebook/ Arno Gujon
169

Francuska nevladina organizacija organizovaa je i ove godini,e osmi put za redom letovanje, odnosno boravak na moru za decu sa Kosmeta. Prema rečima Arnoa Gujona, predsednika organizacije, na more je otišlo organizovano 43 dece iz kosovskih enklava a dečaci i devojčice iz Gračanice, Parteša, Budrige, Cernice, Dobrotina, Vidanja i Prilužja borave u Tivtu, gde su prvi put u životu ugledali more i otkrili čari kupanja.

Na prvom kupanju smo imali valovito more sa mnogo talasa, ali to nimalo nije uplašilo decu koja su jedva čekala da se…

Gepostet von Arno Gujon am Samstag, 3. August 2019

– Ova godina je bila veoma burna na Kosovu, sa mnogo političkih i ekonomskih tenzija, i zato je odmor daleko od posebno teške svakodnevice više nego potreban deci. Ovde će mališani prvi put u životu uživati u raspustu na mirnom mestu i osećati se slobodno i bezbedno – kaže Arno Gujon, predsednik organizacije „Solidarnost za Kosovo“ i napominje da od prošlog septembra, kada su mu kosovske vlasti zabranile ulazak na Kosovo, nije imao priliku da vidi decu iz enklava tako da se sa njima oseća neverovatno srećnim i ispunjenim.

Letnja olimpijada je zvanično počela! Deca su podeljena u pet ekipa koje će se u narednih nekoliko dana takmičiti u…

Gepostet von Arno Gujon am Sonntag, 4. August 2019

Inače, pored plaže, na koju odlaze svakodnevno, deca uče da plivaju i bave se sportskim i umetničkim aktivnostima. Inače, dolazak dece sa Kosmeta na more „Solidarnost za Kosovo“ organizuje od 2012 godine u saradnji sa raško-prizrenskom Eparhijom koja je odabrala mališane po socialnim kriterijumima.

Prvo jutro u Tivtu smo iskoristili za sportske aktivnosti u vodi. Uz osmehe i dobru zabavu, deca su se oprobala u…

Gepostet von Arno Gujon am Sonntag, 4. August 2019

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More