U Srbiji čekaju nemačke polovnjake a tamo naš Jugo zlata vredan (FOTO)

Foto: S&L Automobile GmbH
942

Trgovac polovnih automobila S&L Automobile GmbH iz bavarskog Pentlinga je ponudio izuzetno atraktivan model, posebno zanimljiv kolekcionarima s naših prostora.

S&L Automobile GmbH naime prodaje raritetni Zastava Jugo 45 iz 1981. godine, prenosi Radiosarajevo.ba.

Jugo 45

U opisu automobila se kaže da je reč o kultnom automobilu bivše Jugoslavije koji je bilo dostupan u Nemačkoj (1990-1992), ali ne i originalna verzija – Jugo 45.

Jugo 45

Ponuđeni Jugo 45 je prešao svega 63.200 kilometara i, sudeći po slikama, odlično je očuvan, iako trgovac napominje da postoje manji delovi koje je zahvatila rđa.

Jugo 45

Za pogon koristi 4-cilindrični motor zapremine 903 kubika, snage 45 “konja” koji je, zanimljivo, originalni Fiatov proizvod, za razliku od kasnijih serija automobila u koje je ugrađivan isti agregat, ali licencno napravljen u Jugoslaviji.

Jugo 45

“Ovaj originalni primjerak očarava svojim šarmom i purizmom. Snabdevanje rezervnim delovima je u velikoj meri neproblematično, jer su gotovo svi delovi identični Fiatovim modelima 127 i 128”, poručuje trgovac koji je za kultni kragujevački automobil istakao cenu od 3.790 evra.

Izvor Radiosarajevo.ba
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More