Nina glumi u svetski poznatoj seriji: Leta sam provodila kod bake u Pančevu, ponosna sam na svoje srpske korene! (FOTO)

Youtube printscreen
278

Svetsku popularnost glumica Nina Kiri je ostvarila ulogom Alme u seriji “Sluškinjina priča”, a kako kaže za “Blic”, često oseća nostalgiju za Beogradom i jedva čeka da ponovo poseti baku u Pančevu.

Mlada glumica Nina Kiri rođena je 1992. godine u Beogradu, a kao mala se preselila u Kanadu i završila srednju školu u Vankuveru. U Kanadi je i započela prve korake u glumi – prvo u školskom pozorištu, a onda je 2007. godine počela i da se profesionalno pojavljuje pred kamerama.

 

View this post on Instagram

 

❤️SAG AWARDS❤️ unions are SO FCKING important thank u @sagaftra and @actranational

A post shared by Nina Kiri (@neeenze) on

“Imala sam samo godinu dana kad smo se preselili u Kanadu, ali smo moja sestra i ja često provodile leta kod bake u Pančevu, tako da su mi ta leta ostala u sećanju. Zadnji put sam bila u Beogradu pre tri godine. Nedostaje mi i uvek imam nostalgiju za Srbijom, kao i želju da provedem neko vreme tamo”, kaže za “Blic” Nina Kiri.

Nina je ranije isticala da su njeno poreklo i koreni veoma važni, te da oni određuju njeno ja.

“Nikada sebe nisam videla kao Kanađanku, ali u isto vreme ni kao Srpkinju. Biti između je osećaj koji je meni veoma poznat i prihvatljiv. To je, uostalom, i moja prednost. Više putujem, govorim ili razumem mnoge jezike… – pričala je Nina, a sada je dodala:

“Ponosna sam na svoje srpske korene.”

Nina je veliku popularnost stekla u novom megapopularnom televizijskom projektu “Sluškinjina priča” gde tumači lik Alme, a kako kaže za “Blic”, fascinirana je uspehom ove serije.

“Bila sam prezadovoljna kada sam čula da sam dobila ulogu Alme zato što mi se mnogo svidela knjiga “Sluškinjine priče” i bila sam veliki fan Rid Morano, režiserke prve tri epizode prve sezone. U isto vreme, bila je to sporedna uloga i mislila sam da ću samo igrati u jednoj sceni jedne epizode. Zaista je bilo prijatno iznenađenje što su me posle toga stavili u više epizoda i na kraju u sve sezone”, priča Nina Kiri.

Serija koja se emituje od 2017. godine veliku popularnost je stekla širom sveta, a mlada glumica je ushićena što su njen lik zavoleli ljudi, te je svakodnevno obasipaju komplimentima.

 

View this post on Instagram

 

I ❤️ @handmaidsonhulu

A post shared by Nina Kiri (@neeenze) on

“Ponosna sam što glumim u tako velikoj seriji, ali više od toga sam ponosna što sam deo serije koja je odlično napravljena u pogledu kvaliteta scenarija, kinematografije, kao i same priče”, naglašava glumica, koja je u svet glume ušla 2007, a veliki televizijski debi doživela je 2011. godine u Diznijevom hit filmu “Geek Charming”, da bi 2016. imala zapaženu ulogu u filmu “Cleo”.

Nina je glumila i u nekoliko horor filmova:

“Ne bih baš rekla da me horor privlači, ali je bila idealna prilika da steknem iskustvo u igranju većih uloga. To su sve bili mali kanadski niskobudžetni filmovi sa puno sjajnih ljudi i ja sam uživala više radeći s njima nego u filmu.

Ninu uskoro očekuje filmska premijera u Torontu.

“Uzbuđena sam što će film “Easy Land”, režiserke Sanje Živković, imati premijeru sledećeg meseca na Internacionalnom filmskom festivalu u Torontu. Film se bavi odnosom između majke koju igra Mirjana Joković i ćerke koju igram ja nakon njihove emigracije iz Srbije u Kanadu.

Već godinama živi u Kanadi, pa je za nju to prirodno stanište u kojem se oseća komforno. Uloga u filmu “The Heretics” donela joj je nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu “Buffalo Dreams” .

Volela bih da igram u srpskom filmu

Od kada je zakoračila u svet glume, Nina je učestvovala u mnogim projektima strane produkcije. Ona kaže da joj je privlačna i srpska kinematografija.

 

View this post on Instagram

 

🎭 prom night

A post shared by Nina Kiri (@neeenze) on

“Definitivno bih volela da dobijem ulogu. Bilo bi mi zadovoljstvo”, naglašava i ističe da je imala priliku da sarađuje sa Mirjanom Joković koju je upoznala radeći film “Easy Land”.

“Mirjana Joković mi je postala mnogo dobra prijateljica i kad sam u Los Anđelesu, uvek se lepo družimo”, istakla je ona.

Srpkinja u kultnoj kanadskoj seriji, za Ninu će uskoro čuti ceo svet (FOTO, VIDEO)

Izvor Blic.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More