Šest srpskih filmova na festivalu “First look” u Švajcarskoj

Pixabay
138

Deveto izdanje programa “First Look” Filmskog festivala u Lokarnu obuhvatiće šest srpskih filmova u fazi postprodukcije, saopštio je Filmski centar Srbije.

Ključnim međunarodnim činiocima iz filmske industrije od 9. do 11. avgusta biće prikazani dokumentarci “Govori da bih te video” Marije Stojnić i “Izbor za Miš zatvora” Srđana Šarenca, autora filmova “Selo bez žena” i “Dve škole”.

Na programu će biti i debitantski dugometražni igrani film “Kelti” Milice Tomović, autorke višenagrađivane kratkometražne “Tranzicije”, te ostvarenja “Pejsaži otpora” Marte Popivode i “Telenovela en gris y multicolor” Filipa Martinovića, kao i dokumentarni film “U slavu ljubavi” Tamare Drakulić, autorke filmova “Okean” i “Vetar”.

Žiri koji čine direktori i selektori međunarodnih filmskih festivala odlučivaće o dodeli nagrade u vidu usluga u fazi postprodukcije filma u iznosu od 65.000 evra koju dodeljuje “Cinelab Bućarest”, nagradi “Le Film Français” koja se sastoji od usluga oglašavanja u iznosu od 5.600 evra i nagradi koju obezbeđuje “Kaiju Cinema D/ffusion” u vrednosti od 5.000 evra za dizajniranje međunarodnog postera.

Ovogodišnje 72. izdanje prestižnog Filmskog festivala u Lokarnu, u Švajcarskoj, počinje sutra i trajaće do 17. avgusta.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More