Odbrojavanje do Beer festa: 120 besplatnih koncerata, a prvi put u Srbiju stiže ovaj poznati gitarista

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
207

Dugo očekivani festival Beer Fest ponudiće od 14. do 18. avgusta 120 besplatnih koncerata na 4 bine bine, a na festivalu će između ostalih nastupiti i kultni gitarista grupe The Smiths Johnny Mar, najavili su danas organizatori u Skupštini grada Beograda.

Iako će za sve posetioce ulaz na Belgrade Beer Fest biti besplatan, postojaće i VIP zone koje će pružiti veće uživanje ali će za njih morati da se kupi karta.

Dejan Grastić jedan od osnivača festivala istakao je veliko zadovoljstvo što će Johnny Mar nakon festivala u Glastoberiju i Sigetu nastupiti i u Beogradu.

“On dolazi prvi put u Srbiju. Reč je o gitarskoj ikoni koja je veoma uticala na kultnu mančestersku scenu. Očekujemo izuzetan nastup na beogradskom Ušću”, kazao je Grastić i dodao da nakon velike pauze u Beograd dolazi Magnifico koji je jedan od najpopularnijih muzičara u regionu, ali i da publika nikako ne treba da propusti “Rok operu” na otvaranju festivala kada će 120 izvođača oživljavati nezaboravne rok hitove.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

“Prvi put na našem festivalu nastupa “Bombaj Štampa”…Sviraće Nikola Vranković, Elemental…ikone Beer Festa kao su Van Gogh, Orthodox Celts, Električni orgazam, Bjesovi…Pred beogradsku publiku će izaći i Damir Urban, Brkovi, Kanda Kodža i Nebojša…” kazao je Grastić i dodao da je cilj festivala da makar malo zaliči na sličnu manifestaciju u Edinburgu kada se čitav grad pretvara u festival.

Pomoćnica ministra za trgovinu, turizam, telekomunikacije Renata Pindžo je napomenula da je uticaj Beer Festa davno prevazišao granice Srbije.

“Nesumljivo pred nama je najbolji festival ovakvog tipa u ovom delu Evrope…Festival ima društveno odgovornu dimenziju u oblasti ekologije i bezbednosti u saobraćaju” kazala je Pindžo i dodala da će sudeći prema podacima za prvih 6 meseci, ova godina biti rekordna po turističkoj posti u Srbiji.

“Kada je reč o dolascima i noćenjima turista u Beogradu u celoj Srbiji, nema sumnje da će ovo biti rekordna godina” kazala je Pindžo.

Miodrag Popović direktor Turističke organizacije Beograda napominje da je manifestacioni turizam doveo u Beograd u red važnih evropskih turističkih destinacija za odlazak na kratki odmor u drugi grad.

“Bees Fest je mnogo pomogao takvom imidžu Beograda. Taj festival je sam sebe izmislio i uspeo da zadrži svoju fizionomiju…Uveren sam da će i u budućnosti da privlači veliki broj turista” kazao je Popović.

Aleksandar Petrović frontmen rok grupe Orthodox Celts napomenuo je da je Beer Fest davno prevazišao okvire muzičkog festivala.

“Festival sumira prethodnu sezonu i najavljuje sjajne koncertne za budućnost. Pokušaćemo da odemo korak dalje u koncertnoj izvedbi jer Orthodox Celts nikada ne kalkuliše kada je pred publikom” kazao je Petrović.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More