Dačić potvrdio da bi Bolton mogao uskoro da poseti region, ali uz ovaj uslov

Youtube printscreen Novo jutro
59

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je da bi savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD, Džon Bolton, mogao da poseti region krajem avgusta, ako bude pozitivnih nagoveštaja da bi Priština mogla da ukine sankcije.

Dolazak Boltona značio bi da pitanje Kosova za SAD nije gotova stvar, to jest da ne može jedna strana da dobije sve, a druga sve da izgubi, te da je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova na klimavim nogama, rekao je šef srpske diplomatije za Kurir.

Zvanična stav prethodne američke administracije bio je da je pitanje Kosova rešeno, da oni time više neće da se bave i da to prebacuju na službenike trećeg i četvrtog reda u Stejt departmentu, podsetio je Dačić.

Ističe da se sada, međutim, to promenilo.

Dačić je naveo da mu je Bolton, prošlog meseca u Vašingtonu, lično rekao da je za njih problem Kosova, odnosno trajno rešenje za kosovsko pitanje, visoko na listi spoljnopolitičkih prioriteta.

Ivica Dačić poručuje srpskoj dijaspori u SAD: Podržite Trampa

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More