Olakšano putovanje u Srbiju: Krenula direktna avio linija između Niša i Salzburga

Wikimedia Commons
248

Niš i Salzburg su od prošle nedelje dobili novu avio liniju koja povezuje, ne samo ova dva grada, već i Srbiju i Austriju.

Od 2. avgusta 2019. godine zvanično je uspostavljena redovna direktna avio linija između regionalnih aerodroma u Salzburgu i Nišu, piše dijaspora.tv.

Direktni let iz Niša za Salzburg uspostavljen je na inicijativu generalnog konzula Srbije u Salzburgu Svetlane Stanković, koja je ukazala na veliki broj dijaspore u ovom delu Austrije, ali i na značaj pokrajine po pitanju privredne saradnje.

„Direktna avio linija između Salzburga i Niša otvara mogućnost produbljivanja ekonomske saradnje jer će se poslovni ljudi automatski približiti jedni drugima, a srpska dijaspora u austrijskim pokrajinama Tirol, Foralberg, Gornja Austrija i Salzburg, gde živi oko 70.000 srpskih državljana, imati olakšano putovanje u maticu“, kaže za portal dijaspora.tv generalni konzul Srbije u Salzburgu, Svetlana Stanković.

„Pregovari su počeli prvo sa aerodromom u Salzburgu i pošto su argumenti za uvođenje nove linije imali opravdana očekivanja, pregovori sa Er Srbijom su otpočeli pre par meseci, i naravno urodili plodom. Zato smo bili presrećni kada je prošle nedelje avio linija zaživela, a mi u Salzburgu dočekali prvi avion Er Srbije“, kaže Svetlana Stanković.

Na salzburškom aerodromu je bio priređen svečani doček na kojem su prisustvovali direktorka aerodoma Salzburg-a Bettina Ganghofer, novinari, turistički radnici, predstavnici političkog i privrednog života, kao i pripadnici srpske dijaspore u Salzburgu.

„Posadi našeg aviona smo uručili simboličan poklon, a putnici su dobili Mocart kugle. Zatim je u zgradi aerodroma u Salzburgu održan koktel i prezentacija koju su prisutnima predstavili Er Srbija i Turistička organizacija Niša“, objašnjava nam generalni konzul Svetlana Stanković.

„Za ovu priliku je napravljen i specijalan film o Nišu, a o značaju nove avio linije govorili su i Austrijanci koji su poslovno i privatno vezani za Niš“, kaže Stankovićeva i nastavlja „Događaj je bio na veoma visokom poslovnom nivou, ali je bilo i emotivno, jer ova avio linija ima višestruki značaj za sve nas i svi smo presrećni zbog njenog početka“.

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More