Kinezi u Srbiji grade najmoderniju fabriku za proizvodnju industrijskog eksploziva

youtube printscreen Kreator
160

Najveća kineska kompanija iz oblasti proizvodnje eksplozivnih materijala, u strateškom partnerstvu sa beogradskom firmom “Rudeks”, otvoriće u okolini Boljevca najmoderniju fabriku za proizvodnju industrijskog eksploziva, objavile su danas Večernje novosti.

Fabrika će nići na prostoru nekadašnjeg vojnog kompleksa u okolini Boljevca koji je služio za skladištenje municije, navode Novosti i prenose izjavu predsednika te opštine Nebojše Marjanovića da su ime kineske kompanije i vrednost investicije poslovna tajna.

Kompleks u okolini Boljevca se prostire na oko sedam hektara a u svom sastavu ima podzemna skladišta za municiju a Novosti saznaju da su trenutno pri kraju infrastrukturno opremanje i procedura za prijem radnika.

Najveći potrošač industrijskog eksploziva u Srbiji je Ziđin Srbija – nekadašnji RTB “Bor” koji na u rudnicima Majdanpeka i Bora godišnje potroši više od 250 tona industrijskog eksploziva a Boljevac je grad u blizini Bora.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More