Najznačajniji džez muzičar Lazar Lari Vučković dobitnik nagrade za životno delo Nišvila (FOTO, VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube
166

NIŠ – Jednom od najznačajnijih džez muzičara sa ovih prostora, pijanisti, kompozitoru i aranžeru Lazaru Lariju Vučkoviću, uručena je danas ovogodišnja nagrada za životno delo koju tradicionalno dodeljuje “Nišville” džez festival.

Džez doajenu vredno priznanje je na svečanosti Gradskoj kući uručila većnica za kulturu Jelena Mitrovski.

Foto: PrintScreen/YouTube

Slavni muzičar je rekao novinarima da mu je priređena velika čast uručenjem ovog značajnog priznanja.

“Imao sam veliku sreću da sviram sa velikim ljudima iz celog sveta i zato mi je drago što je priznanje stiglo baš iz moje zemlje. Tokom karijere koristio sam motive iz našeg bogatog muzičkog nasleđa kao što je to činio Duško Gojković. Napisao sam Lazino kolo, Belgrade Blus…i srećan sam što su danas u SAD sve popularniji ti etno zvuci” kazao je Vučković i napomenuo da je imao život koji liči na san.

Foto: PrintScreen/YouTube

“Dolazio sam u San Francisko da slušam Big Bendove, Majlsa Dejvisa…Nakon toga sam svirao sa vrhunskim muzičarima…sada u Nišu na otvaranju Nišvila nastupa 5 Big Bendova i to je sjajno” kazao je Vučković.

On smatra da je Nišvil najbolji autentični festival u Srbiji.

Foto: PrintScreen/YouTube

Osim desetina albuma koje je potpisao svojim imenom, a koji su bez izuzetaka odlično ocenjeni od kritike, Lazar Lari Vučković je tokom karijere koja traje punih šest decenija nastupao i snimao sa mnogim velikim džez muzičarima kao što su: Kliford Džordan, Dekster Gordon, Duško Gojković, Laki Tompson, Fili Džo Džouns i drugi.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More