Spektakl u najavi! Najveća folk zvezda ex-yu otvara Roštiljijadu u Leskovcu!

Foto: PrintScreen/YouTube
97

LESKOVAC – Leskovačka „Roštiljijada“, koja ove godine slavi 30. rođendan, počeće spektakularnim koncertom Lepe Brene. Ova privredno-turistička manifestacija biće otvorena 26. avgusta i trajaće do 1. septembra. Organizatori, u godini jubileja, najavljuju bogat i zanimljiv program, pa se očekuje da po broju posetilaca ovogodišnja „Roštiljijada“ premaši sve prethodne.

Svoje koncerte u gradu roštilja održaće i Crvena jabuka, Riblja Čorba, Van Gog, Haris Džinović i Aco Pejović, dok će na završnoj večeri, na bini u centru grada, pevati Severina. U danima „Roštiljade“ Leskovac poseti više stotina hiljada ljudi i ona je jedna od, kako je ocenjeno, najzapaženijih manifestacija u regionu, a prošle godine bila je proglašena drugom turističkom manifestacijom u Srbiji. Interesovanje posetilaca je veliko, a organizatori ističu da su već sada svi smeštajni kapaciteti popunjeni gotovo do poslednjeg mesta.

U lokalnoj samoupravi kažu da je „Roštiljijada“ brend, a da kvalitet leskovačke kuhinje prevazilazi granice naše zemlje. Leskovac je brendirao i svoje roštilj meso, ajvar i spržu, a prošle godine je obezbedio i zaštitni žig „Leskovački specijaliteti sa roštilja“. Roštiljdžije će pokušati da obore prošlogodišnji rekord u pravljenju najveće pljeskavice koja je bila teška čak 66 kilograma, kao i najveće pljeskavice „iz ruke“ teške četiri kilograma.

Izvor Večernje novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More