Nostalgija! Ako ste ovo imali onda ste sigurno dete bivše Yuge! (FOTO)

Foto: PrintScreen/YouTube
246

Pojavom moderne tehnologije, prvenstveno televizije, kompjutera, pametnih telefona, pa i tableta, sve veći broj roditelja prepušta svoje mališane ekranima umesto da sa njima provodi vreme u prirodi. One malo starije generacije, koje pamte Mikijev zabavnik, crtani film u 7.05 i čokoladice na čijem omotu su se nalazili Diznijevi junaci, sećaju se i jedne igračke bez koje nije bilo moguće zamisliti porodično letovanje krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina, a koja bez pomoći tate ili starijeg brata, jednostavno nije mogla da se koristi.

Gumeni čamac plave, žute ili narandžaste boje na naduvavanje sa likom Hijavate na pramcu, bio je jedan od onih igračaka koje je svako ko se nalazio na plažama Jadrana želeo da ima. Radost koja bi nastala kada tata ili stariji brat napumpaju čamac i kad ga porinu u more, teško da je opisiva rečima, a samo oni koji ga se sećaju znaju kakav je prestiž bio imati ga u ono vreme kada su porodice išle na odmor da budu zajedno.

Iako ovakve igračke postoje i danas, svako ko je na društvenim mrežama video ovu fotografiju, sa setom je prokomentarisao kako je baš ovaj čamac simbol jednog bezbrižnijeg i lepšeg vremena, kada su roditelji provodili vreme sa svojom decom aktivno, a ne kao danas, kada ih menjaju tabletima ili mobilnim telefonima.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More