Oglasili se advokati uhapšenih Srba, evo za šta su osumnjičeni

advokat Dejan Vasić YouTube/Printscreen/ Slobodno Srpski
443

KOSOVSKA MITROVICA – Trojica Srba koji su u petak uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici, prebačeni su u zatvor visokog rizika u Podujevu, a nijedan od njih nije optužen za ubistvo.

Osnovni sud u Prištini odredio je ranije danas pritvor do 30 dana za Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića i Dragišu Markovića zbog navodne umešanosti u ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Danas su pred sudijom saslušani samo na okolnosti određivanja pritvora, a svoju odbranu povodom krivičnog dela za koje se terete iznosiće pred tužiocem naknadano.

Četvrti Srbin, koji je juče takođe uhapšen, Saša Churčić, treba da bude priveden u sudu u Kosovskoj Mitrovici, jer se on ne tereti za ubistvo Ivanovića, već za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti.

Tužilac Sulj Hodža rekao je posle današnjeg ročišta da očekuje da uhapšenima bude određen pritvor jer postoji dovoljno dokaza.

Advokati optuženih su reagovali na odluku suda i na navode tužilaštva. Advokat Dejan Vasić je rekao da je ono čime tužilaštvo raspolaže „tanko i neuverljivo“.

„To su najobičniji prepisani medijski izveštaji i ništa drugo“, navodi Vasić.

Advokat Negovan Šaranović dodaje: „Ukoliko se rešenje o određivanju pritvora zasniva na činjeničnom stanju kojima raspolažu tužilaštvo i sud, naše je ubeđenje da ovaj postupak mora biti završen u korist okrivljenih“.

Sličnog mišljenja je i njegov kolega Miro Delević.

„Dokazi koje iznosi tužilac nisu dokazi, i nadam se da ćemo to u žalbi da dokažemo. Dokazi ne mogu da budu hipotetički nego samo konkretni“, poručuje Delević.

Otpravak rešenja advokatima će biti uručen u ponedeljak kada bi trebalo da bude preveden. Tada počinje rok od 24 sata za podnošenje žalbe.

U međuvremenu je Vasić, advokat Dragiše Markovića, rekao da niko od četvorice uhapšenih nije optuženih za ubistvo.

Vasić je rekao da je njegov branjenik osumnjičen za odavanje službene tajne i da je uhapšen zato što je viđen da na mestu ubistva Olivera Ivanovića razgovara mobilnim telefonom.

Pritom nije navedeno sa kim je razgovarao i šta je pričao, rekao je Vasić u prostorijama Kancelarije za KiM u Kosovskoj Mitrovici.

„Nečuveno je da se za delo tog intenziteta angažuju tolike policijske snage. Njemu je na teret stavljeno odavanje službene tajne“, naveo je Vasić.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More