Vučić komentarisao dodelu srpskog državljanstva bivšoj premijerki Tajlanda, koja je osuđena zbog korupcije

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC
260

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom dodele pasoša bivšoj premijerki Tajlanda Jingluk Šinavatri, da ne vidi u tome problem i da se zalaže za potpunu liberalizaciju dodele srpskih pasoša.

“Ja ne vidim da je to za nas problem, posebno ako je vlada mogla da vidi ma kakvu ekonomsku ili neku drugu korist za našu zemlju”, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara i dodao da pasoš nije neka svetinja:

“Dovedite ljude u našu zemlju, bolje da dovodimo ljude, mnogo smo ih izgubili zahvaljujući siromaštvu u kojem su nas ostavili”, rekao je Vučić.

Istakao je da ne može da govori o svim konkretnim slučajevima, ali da je načelno za potpunu liberalizaciju dodele srpskih pasoša.

“Pre svega bih voleo da to vidim na primeru državljana nekih drugih zemalja iz regiona, ali i svih drugih”, rekao je Vučić.

Vlada Srbije je na sednici 27. juna ove godine donela rešenje o prijemu u državljanstvo Republike Srbije bivše premijerke Tajlanda Jingluk Šinavatre, koja je u svojoj zemlji osuđena na pet godina zatvora zbog korupcije.

U svojoj zemlji osuđena zbog korupcije, u Srbiji dobila državljanstvo

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More