Vučić uradio ovo mimo protokola: Obezbeđenje pokušalo da ga spreči, predsednik Srbije ih nije poslušao! (FOTO)

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP
292

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su radovi na izgradnji vijadukta i tunela kod Čortanovaca najveći železnički infrastrukturni projekat koji se trenutno izvodi u Evropi.

Predsednik je, obraćajući se novinarima nakon obilaska radova na ovoj deonici pruge između Beograda i Novog Sada, rekao da se sa skele koja je podignuta uz vijadukt, a na koju se popeo, pruža impresivan pogled na Bačku i Srem.

“Video sam nešto što je malo ko do sada imao priliku da vidi u Srbiji, jednu veličanstvenu stvar sa vrha ovih skela kuda će da prolaze naši vozovi. Taj pogled je čudesan”, podelio je svoje utiske predsednik.

Ponosan je kaže na sve ono što je urađeno u poslednjih pet, šet godina, podižući zemlju ni iz čega, iz ambisa.

“Dotle, da danas ovde napravimo najveće železničko gradilište u Evropi”, istakao je Vučić.

Veruje, kaže, da će rezulati ovih radova biti podstrek za nastavak istih ovakvih radova i u drugima delovima naše zemlje, južno od Beograda, tamo gde postoji niži standard i siromašnije stanovništvo, kako bi se dodatno pomoglo razvoju tih krajeva.

Gradilište koje je danas obišao predsednik sa saradnicima nalazi se, inače, između Beške i Karlovačkih vinograda.

“Još smo u srcu Srema, približavamo se Bačkoj, imamo veličanstven pogled odavde i na Bačku i kraj Srema, zaista je prelepo”.

Za vijadukt je izgrađeno 56 nosećih stubova, koji je inače tri kilometara dužine, a na ovoj deonici se nalazi i tunel sa dve cevi.

“Nemoguće je da dođe do sudara, imamo dve cevi i 1.200 metara sa najmodernijom savremenom signalizacijom, ne može da dodhe do bilo kakvih nesreća”, ukazao je predsednik.

Zahvalio se ruskim izvođačima za koje je rekao da ne kasne sa radovima ni dana.

Što se Srbije tiče, istakao je, naša zemlja će svoje obaveze iz partnerstva ispunjavati i na vreme i u potpunosti.

“Ja se sećam kada sam postao potpredsednik vlade, prvi sastanaka sa predsednikom Putinom u Sočiju, uvek smo imali problema sa našim neizmirenim obavezama iz 2010, 2008, 2007, 2011, i tako dalje, mi danas, kao što znate, sve svoje obaveze izmirujemo na vreme i tako se ponašamo”, istakao je Vučić i rekao da je Srbija pouzdan partner i tako će i da ostane.

Rekao je budžeti u Srbiji rastu iz godinu u godinu, kao i plate, a tako će biti i u buduće.

“Naša ulaganja u infrastrukturu rastu iz godine u godinu i takod će biti i u buduće zahvaljujući stabilnosti naših javnih finansija,ukupnoj monetarnoj i fiskalnoj politici”, rekao je predsednik česttitajući radnicima rečima apostrofirajući da sama izgradnja skela je čudesan poduhvat:

“Hvala vam na tome što gradite Srbiju, i treba da se ponosite pred svojom decom i pred svojim unucima za sve ono što ste ovde napravili i za sve ono što ćete napraviti”.

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se, prilikom obilaska vijadukta u Čortanovcima u izgradnji, mimo protokola, popeo na vrh metalne konstrukcije, zapravo skela, visokih oko 20 metara.

Predsednika je pokušalo da spreči njegovo obezbeđenje, koje je procenilo da Vučić, ipak, ne bi trebalo da se popne, ali se on oglušio o njihova upozorenja i počeo da se penje metalnim stepenicama.

Vučić je pozvao i ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka da mu se pridruži, što je ruski diplomata prihvatio.

Prva se kao ””predvodnica”” na metalnu konstrukciju, ne čvrsto fiksiranu, počela da penje predsednikova savetnica za medije Suzana Vasiljević, a sa Vučićem i Bocan-Harčenkom popeli su su i jedan snimatelj i predsednikovo obezbeđenje.

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP

Dok se spuštao niz metalnu konstrukciju, predsednik je uz osmeh prokomentarisao da ””sigurno nikad neće biti padobranac””.

Ipak, pogled sa konstrukcije na Dunav i okollinu bio je, kako je preneo, predivan.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More