Neverovatna ispovest iz logora! Evo kako je jedno parče čokolade spasilo život! (VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube
182

Fransin Džozef imala je samo osam godina kada je iz svoje rodne Francuske odvedena u nacistički logor Bergen Belsen sa svojom majkom. Te davne 1933. kada se ona rodila na vlast je došao i Adolf Hitler i zauvek promenio živote mnogima. Jevrejsku zvezdu ponosno je nosila u svom srcu ali je i zbog svog porekla pretrpela brojne muke.

Ipak kako to uvek biva život nas često iznenadi lepim stvarima. U logoru Bergen Belsen gde je boravila sa svojom majkom desila se neverovatna priča. Ovo parče čokolade i Fransinina dobrota i velikodušnost zauvek su promenili život jedne bebe.

“Ja sam ona beba” i vadi parče čokolade iz svog džepa! Kristin nije mogla da veruje svojim očima i ušima. Zahvalnost koju je videla u očima “ove bebe” izmamila joj je suze.

Beba je rođena u logoru od mame koja je bila toliko sićušna i mršava da niko nije ni znao da je noseća. Za sve vreme boravka u logoru beba nijednom nije zaplakala. Šest meseci kasnije kada je logor oslobođen vrisnula je i beba je udahnula život, život slobodne osobe.

“Ona je tada rođena, vratili smo je u Francusku, to maleno stvorenje koje je bilo zakržljalo šest meseci”, priča Fransin.

Nekoliko decenija kasnije Fransinina ćerka daje joj inspiraciju za organizovanje tribine ” Da su preživeli iz koncentracionih logora imali savetovanja 1945. šta bi se dogodilo?”. Tribina je privukla veliki broj ljudi a među njima i “bebu”.

Žena je izašla i pre nego što je stala za govornicom rekla je “Ja živim u Marselju i ja sam psihijatar i imam nešto za Fransin Kristof”. Posegla je u džep i izvadila parče čokolade.

Kako je sve počelo i kako je bebu spasilo parče čokolade možete pogledati u VIDEU ispod:

Fransin Kristof – Humana priča

Priča o nesebičnom davanju u vreme najgorih muka i tragedija…

Gepostet von ForensicSoul Srbija am Sonntag, 17. März 2019

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More