U srpskim krevetićima spavaju bebe iz cele Evrope! (FOTO)

Foto: Ilustracija
115

Radovnica – Fabrika dečjih krevetića “Simpo” u selu Radovnica beleži odlične rezultate jer kompletna proizvodnja ide za izvoz po već postignutom dogovoru.

Izvozi se u Nemačku, Austriju, Švajcarsku i Veliku Britaniju.

Foto: PrintScreen/YouTube

Ovaj proizvodni pogon, koji je nekada radio isključivo za izvoz i za najvećeg trgovca nameštajem na svetu Ikeu, postiže dobre rezultate još od obnove i ponovnog otvaranja u junu 2018.

Fabrika je osnovana 1988. godine, a potpuno je rekonstruisana i tehnološki modernizovana 2009. godine.

Srpski kreveti stigli čak do Engleske

Mile Mitić, direktor ove fabrike sa 55 radnika, kaže da su od juna prošle godine osnovni ekonomski pokazatelji, proizvodnja, produktivnost, broj zaposlenih i zarade, u stalnom usponu, prenosi portal Bujanovačke.

Foto: PrintScreen/YouTube

“Shodno ugovoru sa nemačkim partnerom, mi smo celokupnu proizvodnju za proteklih godinu dana 100 odsto plasirali kupcima u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj i Velikoj Britaniji”, kaže Mitić.

Direktor ističe da menadžment “Simpa” već pravi analize kako bi se do novembra zaposlilo novih tridesetak radnika i tako odgovorilo na nove zahteve kupaca iz Evrope.

Novi kupci

“Naša mesečna proizvodnja trenutno je između 80 i 90 hiljada evra, a novi kupac iz Danske traži da stavimo potpis na ugovor o redovnoj mesečnoj isporuci krevetića za 50.000 evra”, objašnjava Mitić.

Foto: PrintScreen/YouTube

Nenad Krstić, predsednik opštine Trgovište, objašnjava koliko je sve ovo važno za lokalnu ekonomiju:

“Najviše koristi od te dve fabrike imaju porodice zaposlenih, lokalna trgovina, a potom i lokalna samouprava, čiji budžet jača iz meseca u mesec”, za zadovoljstvom konstatuje Krstić.

Izvor B92

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More