Za radnike Fijata odmor počinje ranije nego prethodnih godina

YouTube/Printsccreen
383

KRAGUJEVAC – Proizvodnja u fabrici Fijat Krajsler automobili Srbija za ovu godinu je završena, a radnici će biti na odmoru do kraja decembra, rečeno je danas agenciji Beta u Samostalnom sindikatu FCA u Kragujevcu.

Predsednik sindikata Zoran Marković rekao je da je u FCA  juče završena proizvodnja u dve smene, dok će u ponedeljak raditi samo prva smena montaže kako bi se pripremile trake za dužu pauzu.

Marković je rekao da će odmor početi ranije nego prethodnih godina, kada je proizvodnja prekidana od sredine decembra do božićnih praznika.

On je ocenio da je razlog za to smanjena tražnja vozila, ali i Fijatova računica da je bolje napraviti jedan „duži prekid, umesto više kraćih prekida“.

„Jesmo zabrinuti i očekujemo da uskoro saznamo kakvi su planovi menadžmenta za fabriku u Kragujevcu. Kako je dogovoreno sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, menadžeri FCA treba da iznesu planove proizvodnje do kraja decembra ili početkom januara“, rekao je Marković.

U sindikatu su rekli da su predstojeću pauzu „pokrili“ sa 15 dana kolektivnog godišnjeg odmora i šest dana plaćenih sa 65 posto, a radnici FCA od avgusta do 1. januara 2019. godine iskoristiće ukupno 40 dana kolektivnog odmora.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More