Srpski Obelisk! Zoran iz Niša najpoznatiji “brka” a zbog njih je kaže imao i brojnih nezgodacija! (FOTO, VIDEO)

Foto: Ilustracija
202

Zorana Lazarevića su 1973. godine zbog brkova koje nije imao u pasošu izbacili iz voza na ulazu u Nemačku.

Kada je shvatio da neće preći granicu, uzeo je makaze i sam isekao duge brke, sakrivši ih u džepove na košulji, prenosi The Serbian Times.

Danas mu služe na ponos…

Foto: PrintScreen/YouTube

U selu Kalenić, u okviru jubilarne pedesete manifestacije narodnog stvaralaštva “Prođoh Levač, prođoh Šumadiju”, održano je takmičenje na kom je izabran “najveći brka” u Srbiji. Najduže brkove po treći put ima Zoran Lazarević iz Niša. Žiri mu je dodelio titulu posle izmerenih 140 cm, ali njegovi konkurenti su bili nezadovoljni jer smatraju da je reč o podvali i da ima veštačke brkove.

“Imamo falš robu ove godine, neka nadogradnja. Isti čovek je pre nekoliko godina isto uradio i organizacioni odbor ga je verovatno odstranio, sada je bilo drugačije”, kaže prošlogodišnji pobednik Ljubodrag Ognjanović – Ljuba Brka iz Rače.

Međutim, Zoran to demantuje.

Srce Šumadije! U porti manastira Kalenić otvoren pedeseti Levački sabor (FOTO)

“Pravi su, imam ih od 2011. godine. Kad sam otišao u penziju, odlučio sam da ih pustim, tako da mogu samo jednom da ih obmotam oko uha, a sada ih motam četiri puta”, priča ovogodišnji pobednik.

SRPSKI OBELIKS: Zoran iz Niša već godinama pobeđuje na takmičenjima u dužini brkova
On dodaje da je na njih ponosan, ali da ih teško održava.

IZBACILI GA IZ VOZA ZBOG BRKOVA

Zoran se seća 1973. godine, kada su ga izbacili iz voza na ulazu u Nemačku, a on nije znao razlog sve dok voz nije otišao, a carinik mu prišao.

“Rekao mi je “tebe su, brko, izbacili zbog brkova, samo radi brkova. Nemaš brkove u pasošu?”, pitao me je. Rekao sam mu: “nemam, ali imam makaze, da je on meni rekao da ih isečem, ja bih ih isekao” , seća se Lazarević.

Kada je shvatio da neće preći granicu, uzeo je makaze i sam isekao duge brke, sakrivši ih u džepove na košulji.

Izvor The Serbian Times
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More