Pozorišno udruženje “Gastarbajteri” organizuje audiciju za prijem novih članova

Foto: Ilustracija
278

“Gastarbajteri”, kulturno pozorišno udruženje iz Beča, organizuje audiciju za prijem novih članova 7. septembra 2019. godine, koja će biti održana u kulturnoj ustanovi WUK.

Pozorišno udruženje „Gastarbajteri“ iz Beča je ove godine proslavilo prvu godinu postojanja, u kojoj se vredno radilo i izvedeno čak pet pozorišnih predstava, piše Dijaspora.TV.

Milinko Ametović-Beganović, koji vodi ovu veoma aktivnu glumačku grupu, već dugi niz godina se bavi glumom i sa velikim entuzijazmom prenosi svoju ljubav prema daskama koje život znače,  i na druge glumce amatere u Beču.

S obzorom na to da glumačka grupa Gajstarbajteri ima velike planove za novu sezonu, u subotu 7. septembra 2019. godine organizuje audiciju za prijem novih članova. Audicija će se održati u kulturnoj ustanovi WUK (Währinger Straße 59, 1090 Wien) od  20:00 do 22:00 časova.

Na audiciju za nove članove glumačke grupe „Gastarbajteri “ mogu doći svi zainteresovani za glumu, i to svih generacija, od 7 do 77 godina, a uslovi da se postane „glumac“ tj. član ovog glumačkog udruženja „Gastarbajteri“ je da živite u Beču (zbog redovnih proba i sastanaka), da volite timski rad i da posedujete volju i ljubav prema glumi.

„Mi  funkcionišemo kao jedna porodica, a radna i pozitivna atmosfera uvek vlada na probama i snimanjima“, kaže za naš portal, Milinko Ametović-Beganović, predsednik udruženja.

„Posebno se radujemo novim članovima u septembru, jer na audiciji očekujemo veliki broj zainteresovanih kandidata. Svi koju imaju želju da glume trebaju da dođu opušteni i da pripreme jedan odlomak, recitaciju, a može to biti i skeč ili imitacija“, objašnjava Milinko. Primere tekstova za audiciju tj. monologe možete pronaći  ovde.

„Ukoliko kandidati imaju talenta i volje da se amaterski bave glumom, svi oni koji prođu audiciju, glumiće u našim novim predstavama. Trenutno su u pripremi dve predstave i 10 novih epizoda serije „Naše Bečlije“ koju  snimamo za naš Youtube kanal„, objašnjava Milinko, koji inače piše tekstove za predstave i jedan je od glavnih glumaca u udruženju Gastarbajteri.

Komedije se spremaju punom parom

Prva predstava koja će biti izvedena u oktobru mesecu je komedija „U krevetu sa…“, koja opisuje ljubavni život jedne Lole koja ustvari nema sreće u ljubavi. Predstava ima i  poruku, a ona je “ da pazimo“ s kim se dopisujemo na društvenim mrežama.
Druga predstava će biti premijerno izvedena u decembru 2019. godin  i takođe je komedija, koja nosi naziv „Tri nacije“. Predstava je zanimljiva i smešna, a pored komičnih situacija  obojena je pesmama, koreografijama  i veoma zanimljivim kostimima.
Radnja se dešava u Beču i prikazuje različitost i raznolikost srpske, turske i austrijske kulture življenja, kao i ljubav između jedne Srpkinje i jednog Turčina. Muzičke numere u predstavi biće izvedene na tri jezika.

„Gastarbajteri“svoje probe održavaju petkom ili subotom od 18:00 do  22:00 h (po potrebi i raspoloženju glumaca, čak i duže).

Glumačko udruženje „Gastarbajteri“ trenutno broji oko 50 članova, od kojih je njih 15 veoma aktivno i vredno radi na novim predstavama koje su uglavnom komedije, a izvode se na srpskom jeziku. Udruženje često organizuje književne i poetske večeri, kao i promocije knjiga. Jedna od predstava koju su „Gastarbajteri“ već izveli pred bečkom publikom je komedija „Otvorite oči“.

Facebook stranica pozorišne grupe Gastarbajteri

Izvor Dijaspora.TV
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More