Nakon obraćanja predsednika Srbije javnosti, od jutros je Predsedništvo “jedinstven slučaj u svetu” (FOTO)

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC
184

Sedište predsednika Republike Srbije od jutros je, bez zaštitnih barijera, što je jedinstven slučaj u svetu.

Radnici “Beograd puta”, naime, uklonili su zaštitnu ogradu ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu, po nalogu predsednika Aleksandra Vučića, nakon što su tokom protesta “1 od 5 miliona” demonstranti pokušali da nasilno uklone bezbednosnu barijeru i uđu u zgradu, u kojoj je sedište predsednika Republike.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

To znači da će građanima sada praktično biti omogućen pristup do samog ulaza u zgradu Predsedništva.

Savetnica za medije predsednika Republike Suzana Vasiljević rekla je da je to, inače, protivno svim bezbednosnim preporukama i zakonu, ali, kako kaže, građani će sada moći da priđu do samih vrata da se ne bi pravila fama od događaja, kakav se odigrao ispred Predsedništva u subotu uveče.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

“Ovo je jedinstven primer u svetu, ali da probamo da pokažemo kako Srbija može i kako je Srbija demokratska zemlja, koja je otvorila prostor oko zgade. Nadamo se da će svi umeti to da poštuju i da će se sa poštovanjem odnositi prema objektima koji su simbol države”, rekla je Vasiljević.

Ponovila je da će, po nalogu predsednika, sam ulaz ubuduće obezbeđivati pripadnice specijalne jedinice Kobre, sa oznakama i, verovatno, u vojnim unoformama, kako ne bi bilo spekulacija o tome ko obezbeđuje zgradu.

“Ovu zgradu jedino i isključivo obezbeđuju pripadnici specijalne jedinice Kobre, kao i u prošlu subotu”, podvukla je Vasiljević.

Ona je istakla i da je ovo jedinstven primer u svetu da zgrada predsednika ne bude obezbeđenja fizičkim barijerama.

Vučić uradio ovo mimo protokola: Obezbeđenje pokušalo da ga spreči, predsednik Srbije ih nije poslušao! (FOTO)

Kako kaže, svako ko je putovao i imao priliku da izveštasva iz Bele kuće, Jelisejske palate, ili bilo kog drugog državnog objekta na svetu, zna da nigde nije moguće prići, zato što su svi državni objekti i sve predsednicke rezidencije, kao i radni prostor predsednika države ili vlade obezbeđeni visokim ogradama.

Vučić se obratio javnosti: Nemojte da im dopustimo da izazovu krvoproliće. Ja neću scene iz Pariza!

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More