Kompanija omogućila davanje otkaza u virtuelnoj stvarnosti!

Kompanija "Talespin" klijentima omogućava trening ponašanja na radnom mestu u virtuelnim uslovima, a među tome, u tom virtuelnom poslovnom prostoru moguće je i – otpustiti radnike.

Foto: Pixabay.com
114

Virtuelna stvarnost sve se češće koristi za razne oblike edukacije i treninga, a menadžeri i šefovi se na taj način mogu pripremiti za davanje otkaza zaposlenima.

No dok VR tek čeka “svoj trenutak” i probijanje na masovno potrošačko tržište, ova tehnologija pokazala se veoma uspešnom i popularnom u edukaciji i treniranju zaposlenih u brojnim industrijama. Jasno je kako je za npr. upravljanje avionima potrebno provesti mnogo vremena u simulatorima i u uslovima virtuelne stvarnosti, no VR sve se više koristi i za edukaciju menadžera o načinima komunikacije sa zaposlenima.

Tako kompanija “Talespin” klijentima omogućava trening ponašanja na radnom mestu u virtuelnim uslovima, a među tome, u tom virtuelnom poslovnom prostoru moguće je i – otpustiti radnike.

Menadžeri tako razgovaraju s virtuelnim zaposlenima čije reakcije na obaveštenje o otpuštanju zavise o načinu na koji im to menadžeri saopšte. Pri razvoju takvih aplikacija koriste se veštačka inteligencija i mašinsko učenje kako bi virtuelni radnici mogli što realnije da reaguju na razgovor s nadređenim “stvarnim” osobama.

Kako je za “MIT Technology Review” rekao izvršni direktor “Talespina” Kajl Džekson, u budućnosti možemo da očekujemo da će edukacija u virtuelnoj stvarnosti postati popularna među sve više kompanija jer često omogućava nivo realnosti u edukaciji i treningu koji nije moguće postići u drugačijim uslovima. Većina proizvoda “Talespina” fokusirana je na edukaciju vezanu za komunikaciju, pogotovo u nekim teškim situacijama poput davanja otkaza, sticanja boljih razgovornih veština prilikom intervjua i slično.

Izvor Bliconline

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More