Brazilac koji je u Srbiji postao Rajko!

Foto: printscreen/ TV Prva
173
U Španiji je radio na plantaži pomorandži, u Francuskoj je šetao pse, a kod nas volontira u jednom kampu u Loznici. Brazilac Felipe Guedez je svetski putnik kome su iskustva na različitim krajevima sveta, u različitim zemljama važnija nego novac. Kaže da obično pronalazi različite sitne poslove, a umesto plate dobija smeštaj i hranu. Srbija je 37. zemlja koja mu je bila na putu, izveštava TV Prva.
Felipe nije građevinski radnik i ne radi za novac, on je svetski putnik.
“Za mene iskustvo je važnije od novca, mnogo važnije. Upoznati ljude, sklopiti prijateljstva širom sveta, to je nešto najbolje”, kaže za TV Prva Felipe.
Foto: printscreen/ TV Prva
Iz Sao Paola krenuo je sa toliko novca samo da kupi kartu za voz do naredne destinacije. Srbija je 37. zemlja koju je posetio.
“Putujem Evropom i Srbija je zemlja koju sam želeo da posetim, zbog istorije, prirode i Nikole Tesle, želeo sam da naučim više o njegovom životu zbog moje struke. U Beogradu sam bio dva dana i potom došau u Loznicu, u dečiji kamp, gde učim mališane origami, hodanje po konopcu, držim časove masaže, plesa i pomažem ljudima u svakodnevnim aktivnostima”, priča svoj životnu put Brazilac.
Tako je Felipe deo svoje kulture preneo i u ovaj grad.
Za hodanje po konopcu kaže da je sasvim uobičajeno u Brazilu i da u svakom ondašnjem parku može se videti neko ko upražnjava ovu aktivnost, za koju kaže da nije toliko teška kao što izgleda.
Susret sa drugim kulturama Lozničanima nije stran.
Foto: printscreen/ TV Prva
Filip Vučetić iz kluba “Budimlija” kaže da je od ove godine pokrenuta akcija dovođenja volontera iz različitih delova sveta u svrhu promocije naše zemlje ali i osvežavanje atmosfere u ovom kolektivu.
“Kod nas su uglavnom zaposleni ljudi sa sela, za njih je stvarno fascinantno da rade i druže sa ljudima iz Brazila, Kanade. Zanimljivo je da se uklapa sa ljudima koji ne govore engleski jezik, pomoću ruku i nogu, samo ne rečima”, kaže Vučetić.
“Ovde nisam Felipe nego Rajko”, kroz smeh govori Brazilac.
Kaže da će prijatelje koje je stekao u Loznici teško ostaviti, ali na žalost, uskoro će morati da napusti Srbiju, sledeća destinacija mu je Crna Gora, a zatim se sprema za planinarenje po vrhovima Rusije.
Ipak, iz Srbije će najverovatnije poneti najveću uspomenu.
“Jedva čekam da kažem prijateljima da me ovdu zovu Rajko. Divna vam je zemlja!”, poručuje novi Rajko.
Izvor TV Prva
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More