REVOLUCIONARAN IZUM! Studenti iz Srbije napravili aplikaciju koja pomaže astmatičarima!

Astmatičari iz Srbije, ali i iz celog sveta biće im neizmerno zahvalni.

Foto:Pixabay.com/Capri23auto
209

Petoro mladih smislili i iz svog džepa finansirali izum koji može da pomogne ljudima širom sveta koji boluju od astme.

Svake nedelje u 16 sati petoro mladih ljudi iz Beograda, Negotina, Stepojevca i Lazarevca sastaju se povodom zajedničkog posla i ideje.
U međuvremenu sastanče „onlajn“ i na dnevnom nivou jedni drugima daju informacije o tome šta su novo uradili.

Projekat finansiraju iz svog džepa, od novca koji sami zarade ili od ušteđevine. Nadaju se da će uskoro naći investitore koji će im pomoći da ideju o aplikaciji „AsthmaPal“ dovedu do kraja i zvanično je puste u rad.
A kada se to bude desilo, astmatičari iz Srbije, ali i iz celog sveta biće im neizmerno zahvalni.

Kako je nastala ova ideja?

Filip Petrović (21) je sa nekoliko drugara učestvovao na takmičenju „MIT Hacking Medicine“ 2016. godine, a kada njihov start-ap nije prošao onako kako su očekivali, dobio je novu inspiraciju i to baš za „AsthmaPal“.

Dve godine kasnije, u jesen 2018. u projekat se uključio Boris Janković (20), njegov kolega sa Računarskog fakulteta iz Beograda, a zatim i Sara (koja je u međuvremenu izašla iz start up-a), kao i đaci Elektrotehničke škole “Rade Končar” Nenad Marijanović (18) i Filip Pajić (18). Peti član ove vredne ekipe je diplomirani arhitekta Sanja Milošević (24).

Više o ovoj temi možete pročitati OVDE

 

Izvor Serbian Times

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More