Paklena vrućina! Danas je bio najtopliji dan ove godine!

Avgustovski vreli talas kulminirao

foto: Pixabay.com
69

Avgustovski vreli talas kulminirao je danas, pa je ovaj ponedeljak i zvanično bio najtopliji dan ove godine.

Tokom prethodnih dana u Srbiji su bile visoke temperature, a temperatura je danas dostigla svoj vrhunac i stigla i do 38 stepeni. Toplo je bilo čak i na planinama.

Pad temperature i velika vlaga najviše će smetati pacijentima sa oštećenim krvnim sudovima i problemima s disajnim putevima, pa je potrebno da regulišu terapiju i smanje fizičke aktivnosti.

Posle paklenih vrućina s temperaturama do 38 stepeni Celzijusovih juče i danas, u Srbiju u noći između utorka i srede stiže nevreme s pljuskovima, grmljavinom i jakim vetrom, što nikako neće prijati građanima koji imaju oštećene krvne sudove, kao i osobama s problemima sa disajnim putevima.

– Naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature u utorak krajem dana i u toku noći prvo će zahvatiti severne i zapadne krajeve, a u sredu tokom dana i ostale delove Srbije. Lokalno se očekuju obilni pljuskovi sa 20 do 30 litara za kratak vremenski period, i jak vetar u zoni pljuska – ističu iz RHMZ.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More