Vučić se oglasio povodom odluke časopisa “Fajnenšel tajms”: Velika čast i ogromna obaveza

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC
229

Odluka uglednog britanskog časopisa “Fajnenšel tajms” (Financial Times) da Srbiju drugi put u poslednje tri godine proglasi za svetskog prvaka u privlačenju stranih direktnih investicija je velika čast i ogromna obaveza, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je za RTS rekao da je Srbija dobila potvrdu najuglednijeg lista u celom svetu koji se bavi finansijama i ekonomijom i istakao da sada nema kompanije u svetu i Evropi koja neće pogledati kakvi su uslovi u Srbiji, što će da utiče i na više investicija.

“Ne postoji ozbiljna svetska i evropska kompanija koja neće proveriti kakva je situacija u Srbiji, kakvi su uslovi, subvencije, podrške države, kakva je radna snaga… A to se direktno odražava na životni standard – što više investicija, više posla, manje nezaposlenih, ali i bolji životni standard i sve više novca”, rekao je Vučić.

On je rekao da je Srbija prošle godine imala 3,6 milijardi, a da će ove godine imati viši nivo stranih investicija i da će se boriti za nove investitore, među kojima su i nemački, i obezbediti posao i bolji životni standard za građane.

“Srbija postaje drugačija zemlja, to se vidi kroz autoputeve i puteve koje otvaramo”, rekao je Vučić.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More