Vulin: Vojska spremna za zaštiti život Srba na Kosovu i Metohiji (VIDEO)

FOTO: Airbus.com
468

BEOGRAD – Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Vojska Srbije spremna da sprovede svako naređenje vrhovnog komandanta predsednika države Aleksandra Vučića i da zaštiti život Srba na Kosovu i Metohiji.

„Obezbedili smo sve preduslove, da li ćemo ili nećemo to učiniti, to je pitanje za državno rukovodstvo“, rekao je Vulin za Radio-televiziju Srbije.

On je rekao da Vučić svakog dana vodi računa o tome da li je vojska u stanju da učini ono što je potrebno da bi se pomoglo srpskom narodu.

Vulin je rekao da se Srbi na Kosovu i Metohiji bore da izdrže i da će Srbija uspeti da im pomogne.

On je rekao da prištinska strana krši Sporazum o pridruživanju i stabilizaciji (SSP) i Cefta sporazum i da odluke Prištine ne mogu da se predvide.

„Ono što je do Srbije, uradićemo, ali dosta smo se mi dokazivali Evropi, vreme je da se oni dokažu nama“, naveo je Vulin.

Kupovinom nove generacije „Erbasovih“ helikoptera H-145, najsavremenijih u svetu, sposobnost Vojske Srbije biće znatno povećana, a to je dobro za sve koji žive na prostoru Balkana, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

„Erbasovi“ helikopteri H-145 su u ovom trenutku nešto najsavremenije na svetu u svojoj klasi. Mi smo dobili fabrički prijem u martu, a kada naši piloti budu završili obuku, imaćemo ih. To je nešto što dramatično povećava sposobnost naše vojske“, rekao je Vulin gostujući na RTS-u.

On je kazao da kada Srbija nešto radi, naoružava se i unapređuje, ceo region otvori oči i smatra da je to nešto o čemu može da se razgovara i da to znači i vođenje računa o bezbednosti Srba i svih drugih.

„Mi smo vojno neutralni, vodimo računa o svojoj bezbednosti. U trenutku nevolje, ne možemo da pozovemo nikog drugog osim nas samih. Svi drugi se pozivaju na razne paktove. Mi vodimo računa o sebi. H-145 će znatno povećati sposobnost naše vojske i to je dobro za sve koji žive na prostoru Balkana“, naglasio je ministar odbrane.

On je u četvrtak u Donauvortu u Nemačkoj prisustvovao fabričkom prijemu prvog helikoptera H-145 za Vojsku Srbije i prvog paketa oprema čija se isporuka očekuje do marta naredne godine i tom prilikom obišao kompaniju „AirbusHelicopters“.

Vulin je tada naglasio da će Vojska Srbije kupovinom ovih helikoptera postati verovatno najnaprednija u čitavom regionu.

Poslednji od šest dogovorenih helikoptera stići će do kraja 2019. godine.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More