Američka ambasada upozorila podnosioce zahteva za vizu da budu oprezni zbog ovoga

Foto/Pixabay
645

Američka ambasada u Podgorici upozorila je sve podnosioce zahteva za vizu da budu oprezni, jer se sve veći broj ljudi žali da su ih pojedine agencije obmanule.

Konzularno odeljenje Ambasade SAD beleži porast aplikanata za vize koje su obmanule pojedine organizacije, obećavajući im da će im osigurati vizu za kulturnu razmenu ili radno iskustvo, prenosi CdM.

“Ove agencije se redovno reklamiraju na društvenim mrežama”, navode iz americke ambasade.

Poručuju da svi zainteresovani na internet stranici ambasade pregledaju uslove za dobijanje one vize za koju se prijavulju.

Podseća se da su nedavno pooštreni uslovi za dobijanje američke vize, pa Stejt department traži od osoba koje se prijavljuju za vizu da osiguraju podatke o svojim profilima na gotovo dvadesetak društvenih mreža, uključujući Fejsbuk i Tviter.

Međutim, pravila koja su stupila na snagu 31. maja ne zahtevaju od podnosilaca da predaju i lozinke za svoje profile na društvenim mrežama, prenosi CdM.

I dalje se, kako se navodi, zahtevaju odredeni kontakt podaci, istorija putovanja, informacije o članovima porodice i njihove prethodne adrese.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More