FIAT potvrdio- razvijamo porodični krosover SUV, praviće se najverovatnije u Srbiji

281

Direktor FIAT Automobila Oliver Fransoa potvrdio je da italijanska kompanija razvija SUV koji će se najverovatnije praviti u Srbiji.

Italijanski porodični krosover srednje veličine će se praviti u pogonu u Kragujevcu uz novi Fiat 500L, iako se spekulisalo da bi mogao da ga zameni.

Imaće sedam sedišta, a pokretaće ga FireFly benzinski motori i novi blagi hibridni pogon. Nema informacija o dizelu, mada se očekuje da i on bude standardna opcija.

FIAT se od sledeće godine fokusira na elektrifikaciju svoje game, svi modeli će dobiti električni pogon.

“Konvencionalni automobili su se dobro prodavali do juče, nismo se menjali jer zašto bi neko platio 9.000 evra više na isti električni automobil? Sada su stvari drugačije, to više nije izbor, postaje obaveza”, prokomentarisao je Fransoa uključivanje FIAT-a u trku u elektrifikaciji.

A praviće i novi električni model Fiat Contoventi sa pet sedišta i prtljažnikom od 380 litara koji će popuniti prazninu u B segmentu prestankom proizvodnje Punta.

Contoventi će sa jednom baterijom će moći da pređe 150 kilometara, a dužina od preko četiri metra će mu omogućiti ugradnju ukupno četiri modula i autonomoju od 600 km.

S obzirom da baterije koštaju 3.500-4.000 evra, verzija sa produženom autonomijom će koštati do 31-32 hiljade evra. Početna cena će biti oko 15.000.

Raspolagaće sa sagom 120-150 KS i ubrzavati 0-100 km/h za oko osam sekudi uz maksimalnu brzinu 150 km/h.

Izvor B92.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More