Čudesno veče na ”Parkenu”, Zvezda HEROJSKI u još jednu evropsku jesen!

Foto: Tanjug/AP Photo / Anders Kjaerbye
366

Čitavih 60 minuta u revanšu izdržala je Zvezda sa igračem manje na terenu, junački se borila pogotovo u produžecima, a onda u penal-seriji…

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se večeras u plej-of Lige šampiona, pošto su posle neverovatno dramatične penal serije bili bolji od Kopenhagena u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
 
U regularnih 90, pa dodatnih dva puta po 15 minuta, rezultat je bio 1:1, baš kao pre nedelju dana u Beogradu, a u maratonskoj penal-seriji Zvezda je slavila sa 7:6, posle ukupno 22 izvedena penala na obe strane.
 
U plej-ofu, Zvezda će se za plasman u grupnu fazi Lige šampiona boriti protiv švajcarskog Jang bojsa.
Kako je tekao regularni tok meča, kako su postizani golovi i sa kakvim se problemima suočavala Crvena zvezda u tom periodu, čitajte OVDE, a u nastavku smo se fokusirali na dešavanja u dodatnih pola sata ove utakmice.
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević je odlučio da u produžetke uđe sa Milanom Jevtovićem umesto umornog Vukanovića, sa jasnim opredeljenjem da, posle prethodnog izlaska Boaćija i ulaska Simića, u ofanzivi ima dvojicu brzih i svežih igrača, koji bi iz kontri mogli da ugroze gol Gritebusta.
Prvi pokušaj takve kontre izveo je Mirko Ivanić u 95. minutu, ali ga ostali nisu pratili, bio je usamljen i Nelson je uspeo da ga zaustavi na nekih tridesetak metara od gola Kopenhagena.
Domaći su potom vršili sve snažniji pritisak, Zvezda je bila pritisnuta u svoj kazneni prostor, a najveća opasnost viđena je u 101. minutu, kada su domaći imali nekoliko pokušaja, a sjajnom intervencijom Borjana posle šuta Pepa, a uz pomoć Gobeljića, Zvezda je u ovoj situaciji uspela da sačuva mrežu.
Dva minuta kasnije još jedna sigurna intevencija Borjana, a u 104. minutu nova opasna Zvezdina kontra koju je započeo Marin, nastavio Jevtović, ali nije uspeo da pobegne svom čuvaru. Na kraju prvog produžetka, Ivanić i Simić su bili u novoj kontri, koja je opet zaustavljena, ali Zvezda je pokazala da može da pripreti, a kod domaćih se sve više uvlačila nervoza jer ne uspevaju da iskoriste dug period igrača više.
Slična slika i u drugom produžetku, a novu odličnu intervenciju Milan Borjan je imao u 110. minutu, kada je Vind pokušao sa distance, a Zvezdin čuvar mreže je loptu izbio u korner.
Dva minuta kasnije, stvari počinju da se okreću u Zvezdinu korist. Žander je povukao kontru, Pep je pokušao da ga zaustavi, ali nije mogao bez prekršaja, koji je sudija Mažejka kaznio drugim žutim kartonom, pa su od tog trenutka i Kopenhagen i Crvena zvezda imali po 10 igrača na terenu, s obzirom je početkom drugog pouvremena isključen i Milunović.
Do kraja drugog produžetka, u 119. minutu još jedna velika opasnost po gol Zvezde, bila je to možda i najbolja akcija ekipe Kopenhagena od početka meča, ali Gobeljić još jednom sjajno reaguje i u poslednjem trenutku izbija loptu u korner ispred Falka.
Odmah zatim Falk izlazi, ušao je Sotiriu, koji odmah preti posle kornera, ali ostalo je 1:1, pa je o putniku u plej-of morala da odluči penal-serija.
Tokom kraće pauze, najzanimljiviji detalj bio je kako je Boaći prenosio pozitivnu energiju na golmana Milana Borjana, a ČUDESNA penal-serija je tekla ovako:
Prva serija: Marin – prečka, Vind – 1:0 za Kopenhagen!
 
Druga serija: Ivanić – 1:1, Fišer – pored gola, ostaje 1:1!
 
Treća serija: Jevtović – ”nebu pod oblake”, Sotiriu, 2:1 za Kopenhagen!
 
Četvrta serija: Žander – 2:2, Bengtson – brani Borjan, ostaje 2:2!
 
Peta serija: Pankov – 3:2, Zeka – 3:3!
 
Šesta serija: Jovančić – preko gola, N’Doje – brani Borjan!
 
Sedma serija: Simić – preko gola, Bartolec – preko gola!
 
Osma serija: Degenek – 4:3, Nelson – 4:4
 
Deveta serija: Gobeljić – 5:4, Papajanopulos – 5:5
 
Deseta serija: Borjan – 6:5, Gritebust – 6:6!
 
Jedanaesta serija: Pankov – 7:6, Vind – Borjan brani, Zvezda ide dalje!!!!

 

Izvor sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More