“Lepa Brena je nešto što je poslednje potrebno ovom gradu”! Pobunili se Vranjanci protiv preskupog koncerta! (FOTO)

Foto: PrintScreen/YouTube
234

Lepa Brena nije poželjna na kulturnoj manifestaciji “Dani Vranja”, koja se održava od 22. do 25. avgusta, jer neki građani misle da je preskupa. Zbog toga su pokrenuli i peticiju da se spreči njen nastup i da se novac koji bi ona stavila u džep uloži u bolnice i škole, pa čak i toalete.

Pre nekoliko dana na zvaničnom sajtu za potpisivanje peticija osvanuo je zahtev da se stopira nastup folk dive u Vranju, koji je zakazan za 23. avgust. Nezadovoljni građani s juga smatraju da organizator manifestacije – Turistička organizacija Vranja i pokrovitelj Grad Vranje bacaju uzalud njihov novac na nepotrebne stvari, prenosi The Serbian Times.

U zahtevu se traži da se povodom manifestacije Dani Vranja ne dovodi Lepa Brena, čija je cena za nastup 15.000 evra, kao ni svi ostali pevači koji imaju visoke zahteve i cene, već da se taj novac uloži u bolnice, škole i grad.

“Dok su školski i bolnički toaleti u haosu, a uslovi u bolnicama na minimalnom nivou, ova tradicionalna kulturna manifestacija može da prođe i bez popularnih pevačica.”

Foto: PrintScreen/Sajt Peticije

Zbog toga je jedan Vranjanac pokrenuo onlajn peticiju da se spreči Brenin nastup.

“Lepu Brenu možemo slušati i na radiju. Pozivam i ostale gradove da se uključe u akciju i pomognu da novac ovog grada bude uložen u korisne i vredne stvari. Ja kao autor zaista ne znam koliko je potrebno glasova, ko to primećuje, kome to sajt prosleđuje, da li će uroditi plodom, i čiji, odnosno iz kojih zemalja glasovi važe. Ali sam vam svakako zahvalan na potpisu i na podeli peticije na vašim profilima na društvenim mrežama”, piše u zahtevu neimenovanog autora.

Svaki potpisnik peticije u mogućnosti je da napiše i svoje mišljenje, što je većina uradila.

“Slažem se s navedenim u peticiji. Lepa Brena je nešto što je poslednje potrebno ovom gradu. Ovom gradu su prvenstveno potrebni bolji uslovi života, bolji uslovi u svakom smislu. Je l’ narod koji ovde jede paštetu svakog dana i radi za manje od 20.000 dinara mesečne plate treba da ide i veseli se njenom koncertu?” pita se jedan potpisnik.

Inače, pored Brene, na Danima Vranja nastupiće iMerima Njegomir i Goca Lazarević, dan posle folkerke, ali njih dve nisu pomenute u peticiji. Kako pišu vranjski mediji, ova manifestacija je čak pomerena zbog gazdarice “Granda”.

“Promenjen je čak i datum, kao i sve drugo, samo iz jednog razloga – da bi glavna zvezda manifestacije, Lepa Brena, mogla da nastupi i u Vranju, a odmah posle i u Leskovcu na Roštiljijadi 26. avgusta”, piše na jednom portalu.

Cena Breninog nastupa u proseku iznosi oko 10.000 evra ako peva u klubu, dok za trgove uzima oko 15.000 evra.

NIJE JOJ PRVI PUT, PROTIV BRENE SE BUNILI I ČAČANI

Nije prvi put da je Lepa Brena naišla na protivnike njenih koncerata u Srbiji. Kad je za doček Nove 2017. godine u Čačku bilo objavljeno da će nastupiti direktorka “Granda”, grupa građana pokrenula je peticiju da se to otkaže i da se pare preusmere za bolesnu i siromašnu decu.

Ipak, taj zahtev je propao i nekada najveća zvezda SFRJ je nastupila na trgu, a gradska vlast u Čačku iz budžeta je izdvojila 2,5 miliona dinara. Od toga su dva miliona bili namenjeni Breni i njenom orkestru, dok je pola miliona utrošeno za produkciju, binu, rasvetu i obezbeđenje.

Izvor The Serbian Times
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More