Sabor narodnog stvaralaštva “Vrujački izvori”! Da se sačuvaju srpska tradicija, kultura i običaji! (VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube
31

Kraj avgusta je već tradicionalno namenjen za održavanje dvodnevne manifestacije Sabor narodnog stvaralaštva „Vrujački izvori“ koja se održava 24. i 25. avgusta u Banji Vrujci. Ovaj važan događaj za sve stanovnike mioničkog kraja se održava 15. put za redom pod pokroviteljstvom opštine Mionica, a u orgnizaciji Turističke organizacije Mionica.

Cilj organizovanja ovog događaja je očuvanje etnoloških vrednosti, tradicije, prirodne i kulturne baštine, unapređenja i razvoja sela, promocije starih i umetničkih zanata.

Iz godine u godinu ova svečanost okuplja sve veći broj kako učesnika tako i posetilaca, a za petnaeste po redu ”Vrujačke izvore” pripremljen je bogat kulturno-umetnički program.

Za prvi dan je planirano svečano otvaranje koje počinje u 17 časova, nakon čega slede nastupi folklornih i pevačkih grupa, pozorišna predstava i veče narodne muzike.

Drugog dana „Vrujačkih izvora“25. , posetioci će od 10 časova imati priliku da učestvuju u različitim radionicama starih zanata, uživaju u reviji narodnih nošnji i predstavama koje su namnjene za decu i odrasle.

Tokom oba dana trajanja menifestacije planirana je izložba različitih ručno rađenih zanatskih proizvoda, domaće radinosti i starih zanata.

Izvor Opanak
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More