U špicu sezone prazno pola miliona kreveta

Foto: PrintScreen/YouTube
392

ZAGREB –  U toku je najjači deo turističke sezone na Jadranu, a prema podacima Hrvatske turističke zajednice na dan kad je bilo zabeleženo najviše noćenja bilo je popunjeno tek 70 odsto kreveta.

Ti podaci pokazuju da je u srcu sezone 511.876 kreveta bilo prazno, prenosi zagrebački Indeks.

“Kad uzmemo komercijalne i nekomercijalne kapacitete onda je na današnji dan u eVisitoru ukupno registrovano 235.929 objekata, odnosno 1.709.876 osnovnih kreveta. Prema trenutnim podacima, najviše noćenja za sada je ostvareno 7. avgusta kada je ostvareno 1.198.000 noćenja”, saopštila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Što se tiče komercijalnog smeštaja, na današnji dan je ukupno registrovano 123.807 objekata, odnosno 1,210.650 osnovnih kreveta, dok je u nekomercijalnom smeštaju 499.226 kreveta.

Kad se govori o broju noćenja, HTZ i Ministarstvo turizma uvek predstavljaju celokupni promet, ali kad govore o broju kreveta, uglavnom izlaze s brojkom onih u komercijalnom smještaju.

Navodi se i da je predsezona bila bolja od prošlogodišnje.

“U Hrvatskoj je u razdoblju od januara do kraja juna ostvareno gotovo 7 miliona dolazaka, što je povećanje od 6 odsto i 26 miliona noćenja (povećanje od 3 osto). Od toga su strani turisti ostvarili gotovo 6 miliona dolazaka, a poraste su zabeležili i domaći turisti – u dolascima za 6 odsto i u nocenjima za 4 odsto”, kažu u HTZ-u.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More