Film o Nišu sa nemačkim prevodom snimljen specijalno za ovu priliku (VIDEO)

Foto: printscreen/dijaspora.tv
216

Novi promotivni film o Nišu napravljen je za specijalanu priliku, početak nove avio linije Niš Salzburg, koja  prevozi putnike od 2. avgusta 2019. godine, dva puta nedeljno, piše Dijaspora.tv.

U filmu je predstavljen Niš, sa svim kulturnim i istorijskim pojedinostima, a spomenute su i istorijske veze i događaji u kojima su učestvovali i Austrijanci.

Niš je jedan od najstarijih gradova Balkana i jedan od najvećih gradova u Srbiji, a često ga nazivaju kapijom Istoka i Zapada, i raskrsnicom Balkana jer povezuje zapadnu i severnu Evropu sa južnom Evropom i Bliskim istokom.

Carski grad Niš je danas najveći grad u jugoistočnoj Srbiji, a tokom svoje duge istorije nalazio se  na raskršću istoka i zapada.

Lepe vesti! Od danas direktan let iz Niša za Salcburg! Evo kojim danima možete leteti!

Niš je predstavljao administrativni, vojni, trgovinski i kulturni centar brojnih država i carstava kojima je tokom istorije pripadao. U ovom antičkom gradu rođena su čak dva rimska cara – Konstantin Veliki i Konstancije III.

Niš  je oduvek bio zanimljiv mnogim osvajačima. Teritorijom na kojoj se današnji grad nalazi prošli su Dardanci, Tračani, Iliri, Kelti, Rimljani, Huni, Avari, a zatim i Vizantinci, Srbi, Bugari i Osmanlije. Više puta je bio pod austrougarskom opsadom.

Danas Niš je jedan je od glavnih centara, a pored toga je i ekonomski, saobraćajni, kulturni, sportski, zdravstveni i turistički centar jugoistočne Srbije.
U okviru kulturnih dešavanja, grad Niš se može pohvaliti brojnim događajima od međunarodnog i domaćeg značaja: Filmski festival, Nišvil džez festival, Horske svečanosti, Art kolonija Sićevo, festival Nisomnija, Sajam knjiga i mnogi drugi.

 

Gepostet von Ivana Klavir am Donnerstag, 15. August 2019

Izvor Dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More