Ovako su glumci odabrali moralnog pobednika festivala u Aleksincu (VIDEO)

FOTO: Pixabay
406

ALEKSINAC – Glumačka ekipa predstave „Bolivud“ Narodnog pozorišta Beograd koja se sinoć odigrala u Aleksincu obratila se publici nakon završetka predstave i simbolično dodelila nagradu „glumac večeri“.

„Nagrada se dodeljuje za glumca večeri, a kako je dodeljujemo samo večeras, onda je to glumac celog festivala. Za veliki moral koji je pokazao, a koji su mnogi hteli da mu ga oduzmu, a on iz inata nije hteo da im ga da.

Dame i gospodo, dobitnik ove prestižne nagrade, moralni pobednik je, nećete verovati – Sergej Trifunović“.

Podsetimo, predstava „Utopljenje duše“ u kojoj jednu od glavnih uloga igra Sergej Trifunović, izbačena je sa repertoara i zamenjena novom dva dana pred početak Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu. Ovaj čin izazvao je lavinu reakcija.

Siniša Kovačević je odlučio da vrati nagradu za životno delo koje je dobio od Aleksinačkog pozorišnog festivala, jer ako im ne treba Sergej Trifunović, ne treba im ni on.

Deo publike nije hteo da gleda zamenjenu predstavu, pa je demonstrativno vratio komplet karata.

Nakon izvođenja predstave „Jami Distrikt“ na Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu, reditelj Kokana Mladenovića je izašao na scenu i osudio izbacivanje predstave „Utopljene duše“ sa Sergejem Trifunovićem sa ovog Festivala, pozivajući publiku da pozdravi Trifunovića, nakon čega se na platnu pojavila fotografija glumca, dok se salom prolamao aplauz.

Festival proizvodnih predstava u Aleksincu, završava se 28. novembra.

Izvor Infobrif/Twiter
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More