Bob Geldof uručio specijalan poklon Nišu

prtscreen YT
303

Posle uspešnog nedeljnog koncerta na festivalu “Nišvil”, slavni britanski muzičar Bob Geldof poklonio je direktoru manifestacije Ivanu Blagojeviću svoju usnu harmoniku, koju je te večeri svirao u jednoj bluz numeri. Ona će ubuduće krasiti vitrine Nišvil džez muzeja, pored Bobove fotografije sa koncerta gde svira na istoj “Hohnerovoj” usnoj harmonici, saopštili su iz organizacije festivala, pišu Novosti.

Direktor Blagojević je tom prilikom izložio Geldofu svoj koncept potencijalnog novog “Lajv ejda” u Nišu 13. jula 2020, na 35. godišnjicu slavnog događaja po kom je ovaj muzičar i najpoznatiji.

“Predložio sam Bobu da koncert posveti svim migrantima na zapadnobalkanskoj ruti i da se prikupljenim novcem obnove njihovi porušeni domovi, a da radni naslov te humanitarne akcije bude ‘Home, sweet home'”, rekao je Vlagojević.

Roker se složio da migrantima treba pomoći, ali da paralelno treba uspostaviti mir i pokrenuti privredu zemalja iz kojih dolaze na nivo pre ratova, kao preduslov njihovog povratka.

“Saglasili smo se da zemlje Zapadnog Balkana podnose najveći teret migrantske krize, a da najveći benefit imaju najrazvijenije evropske zemlje koje dolaze do jeftine radne snage kojoj pripadaju najteži poslovi, često nedostojni njihovog obrazovanja – veli Blagojević. – Bob je rekao da takva ideja zahteva dobru pripremu i jedinstvo svih zemalja na zapadnobalkanskoj ruti i da nije moguće obezbediti donatore, muzičare, regulisati televizijska prava i sve organizovati do 13. jula naredne godine.

Bob Geldof u Nišu: Ideja o identitetu koren je svih velikih problema u svetu (FOTO)

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More