U Zrenjanin dolazi „jedna od najvećih kineskih investicija“

437

NOVI SAD – Verujem da će Vojvodina ponovo biti na čelu kolone napretka i prosperiteta Srbije kao što je bila ranije, a država će dati i učiniti sve što može i više nego do sada, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavljujući nova ulaganja.

U intervjuu za Dnevnik RTV povodom 100. godišnjice od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji koja je obeležena danas u Novom Sadu otkrivanjem spomenika kralju Petru I Karađorđeviću i svečanom akademijom, Vučić podseća da je Novi Sad dobio tri fabrike, koliko nije za 40 godina, koje zapošljavaju 5.000 ljudi.

„Vaša kuća dobija novu kuću, modernu zgradu, lepšu i bolju od prethodne, koju su agresori srušili. Obnovili smo i obnavljamo kompletnu infrastrukturu, gradimo nove puteve, uradićemo brze saobraćajnice i autoput prema Zrenjaninu, Zrenjanin – Beograd. U Zrenjanin dolazi jedna od najvećih kineskih investicija, otvorio sam pre neki dan fabriku u Kuli, prvu posle mnogo vremena, a Kula je nekad bila industrijski centar…“, nabrojao je Vučić.

Ukazao je da mnogo treba da se uradi u Bačkoj Palanci, Baču, Vrbasu, Somboru i Apatinu, kada je reč o Južnobačkom okrugu, kao i u Kikindi.

Zrenjanin će, kaže, biti potpuno drugačija slika, a sa njim i druge opštine u srednjem Banatu, Žitište, Sečanj, Srpska Crnja…, kada „Linlong“ dođe i započne posao.

Dodao je i da će Pančevo, sa dolaskom ZF-a, uz očekivanje da će ta kompanija doći sa RND centrom, biti potpuno drugačiji grad, a onda ostaje da se u južnom Banatu uradi dosta u manjim opštinama, poput Alibunara, Plandišta, Kovina…

Radiće se, kaže, na razvoju turizma, ali pre svega na zapošljavanju, kao i na dovođenju sve više naučno-istraživačkih centara u Vojvodinu.

„To je naša budućnost. Verujem da će Vojvodina, koja je mnogo godina, do pre 30 godina, bila ispred centralne Srbije, a sada ne računajući Novi Sad, ima mnogo siromašnih, uz podršku države ponovo biti na čelu naše kolone napetka i prosperiteta. Sve što može da uradi država će uvek dati i mnogo više nego do sada“, poručio je Vučić.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More