Ministarstvo zdravlja o smrti devojčice na Vlasini, “hitna pomoć je stigla za 12 minuta”

Foto: Ilustracija
125

Ministarstvo zdravlja izjavilo je najiskrenije saučešće porodici deteta povodom tragedije koja se dogodila juče na Vlasinskom jezeru. U saopštenju Ministarstva navodi se da su inspektori na terenu i da će biti ispitane sve okolnosti koje su dovele do tragedije, a da “činjenice ukazuju da je ekipa hitne pomoći stigla za 12 minuta sa svom potrebnom opremom i obučenim timom”.

Dvogodišnja devojčica Mila J. iz Rume preminula je u petak ujutru u bolnici u Surdulici, pošto joj je prethodno pozlilo na jezeru kod Surdulice.

Ministar Lončar se oglasio povodom smrti devojčice kojoj je pozlilo na Vlasinskom jezeru

“Inspekcija Ministarstva zdravlja je na terenu i obavlja sve radnje u okviru svojih zakonskih ovlašćenja. Svi detalji i okolnosti koji su doveli do ovog tragičnog slučaja će biti ispitani. Nakon toga, i nakon završene obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka tragedije, moći će da se priča o odgovornosti”, saopšteno je iz Ministarstva.

Iz Ministarstva navode da uvek nastoje da se sve okolnosti ovakvih neželjenih slučajeva, kojih je danas upravo zahvaljujući velikom zalaganju zdravstvenih radnika značajno manje nego pre, uvek potpuno i detaljno ispitaju, i da se utvrdi odgovornost.

Devojčica (2) preminula nakon što joj je pozlilo na Vlasinskom jezeru, oglasila se Hitna pomoć

“Ali u ovakvim trenucima se moraju koristiti činjenice, a one ukazuju da je ekipa hitne pomoći stigla za 12 minuta sa svom potrebnom opremom i obučenim timom koji je odmah započeo reanimaciju deteta”, navodi se u saopštenju.

U Ministarstvu navode da su se pojavili i “proizvoljni i krajnje netačni komentari” nakon ove tragedije.

“Kada to znamo, jasno je da suprotni, proizvoljni i krajnje netačni komentari objavljivani na društvenim mrežama, ali i u pojedinim sredstvima informisanja, ne samo da ne doprinose utvrđivanju činjenica, već unose dodatni nemir i bol porodici u najtežim trenucima, unapred optužujući i okrivljujući zdravstvene radnike”, saopšteno je iz Ministarstva, uz apel da se ovakve tragedije “ne koriste u senzacionalističke svrhe, političke i druge borbe”.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More